Infofinanciar > Lumea la zi > Occidentalii au intrat din nou în vizorul Kremlinului. Armele trimise Kievului nu vor face nimic altceva decât să prelungească războiul
Lumea la zi

Occidentalii au intrat din nou în vizorul Kremlinului. Armele trimise Kievului nu vor face nimic altceva decât să prelungească războiul

www.reuters.com
FOTO: reuters.com

Statele occidentale au intrat din nou în vizorul președintelui rus Vladimir Putin. Moscova a lansat un avertisment democrațiilor care furnizează echipament militar Ucrainei.  Cancelaria prezidențială a Rusiei a precizat prin purtătorului de cuvânt faptul că alimentarea armatei ucrainene cu tehnică militară occidentală nu va face nimic altceva decât să prelungească și mai mult războiul.

De asemenea, rușii au anunțat că în perioada următoare își vor suplimenta trupele militare în regiunile vestice pentru a stopa eventualele infiltrări ucrainene Atenționarea Kremlinului vine cu puțin timp înainte de vizita care va avea loc între președintele SUA, Joe Biden și Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. .

Vladimir Putin acuză din nou statele occidentale

”Noi observăm că Statele Unite continuă politica în sensul livrărilor de armament Ucrainei şi pentru a-şi convinge protejaţii să procedeze la fel. Livrările de arme nu contribuie decât la prelungirea conflictului, cu efecte triste pentru poporul ucrainean. În plus, sunt afectate economiile ţărilor, iar efectele sunt resimţite de cetăţeni, inclusiv în Germania”, declarația aparține purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov citat de cotidianul Le Monde și de publicația Die Welt.

Atenționarea Moscovei are loc cu puțin timp înaintea întâlnirii pe care președintele SUA o va avea cu Olaf Scholz la Washington. Vladimir Putin, după reuniunea Consiliului de Securitate Națională a anunțat ”măsuri antiteroriste” suplimentare în urma incidentelor armate raportate în vestul țării. Ucrainei i-au fost atribuite o serie de atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei.

Aleksandr Bogomaz, guvernatorul, regiunii Breansk, a precizat că două persoane au fost ucise în localitatea Liubecea. De asemenea, în satul Sușani a fost raportat un atac cu obuze, iar o clădire a ars. Totodată, au mai fost semnalate atacuri în regiunea Kursk unde un civil a fost rănit iar un altul ucis. În ceea ce privește situația din districtul Klimovski din regiunea Breasnk, autoritățile de ocupație au declarat că totul este sub control.

Occidentalii susțin că Rusia a operat atacuri sub steag fals

Reprezentanții Kievului și a Washingtonului au avertizat în trecut că Rusia va opera atacuri false pe care le vor pune pe umerii Ucrainei în încercarea a justifica amplificarea conflictului militar. Într-un interviu acordat la începutul săptămânii. Vladimir Putin a reiterat apelul său de a crea o lume multipolară, apusă odată cu încheierea Războiului Rece și cu dezmembrarea Uniunii Sovietice din 1991.

”Împotriva a ce suntem noi? Împotriva faptului că această nouă lume care se naște este construită doar în interesul unei singure țări, Statele Unite. Acum, că încercările lor de a reconfigura lumea după căderea Uniunii Sovietice, după ce au dus la această situație, suntem obligați să reacționăm.

Ei trimit arme în valoare de zeci de miliarde de dolari în Ucraina. Aceasta este cu adevărat o participare. Acest lucru înseamnă că participă, chiar dacă indirect, la crimele regimului de la Kiev. Doar atunci ne vor accepta poate în așa-numita familie a popoarelor civilizate, dar numai separat, fiecare în parte”, a declarat Vladimir Putin pentru Rossia-1, potrivit alephnews.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.