Infofinanciar > Lumea la zi > Cerere de Transparență. Fondul de investiții al Norvegiei solicită companiei Shell mai multe detalii despre politica climatică
Lumea la zi

Cerere de Transparență. Fondul de investiții al Norvegiei solicită companiei Shell mai multe detalii despre politica climatică

Shell
Sursa foto: Arhiva companiei

Fondul suveran de investiții al Norvegiei a cerut, vineri, companiei Shell să ofere investitorilor mai multe informații despre obiectivele revizuite privind schimbările climatice.

Fondul norvegian de investiții este cel mai mare investitor din lume în acțiuni. Norges Bank Investment Management (NBIM), care operează fondul, este al doilea mare acționar al Shell, potrivit datelor LSEG.

În martie, Shell a slăbit obiectivul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru 2030. Totodată, a renunțat la obiectivul de reducere a intensității emisiilor de dioxid de carbon pentru 2035. A invocat așteptările privind o cerere puternică de gaze și incertitudinile legate de tranziția energetică. Cu toate acestea, compania și-a reafirmat planul de reducere a emisiilor până la zero emisii nete până în 2050.

„Strategia de tranziție energetică a Shell a evoluat sub conducerea noului CEO. Cu toate acestea, considerăm că aceasta păstrează suficient de mult componentele de bază ale unui plan de tranziție aliniat la Paris”, a precizat fondul pe site-ul său, făcând referire la Acordul de la Paris din 2015 privind combaterea schimbărilor climatice.

„Am încurajat Shell să facă dezvăluiri suplimentare privind strategia care ar putea reduce incertitudinea cu privire la direcția companiei la mijlocul anilor 2030”, a adăugat acesta, potrivit Reuters.