Infofinanciar > Info > ANRE a emis autorizaţii de înfiinţare pentru 145 de capacităţi energetice
Info

ANRE a emis autorizaţii de înfiinţare pentru 145 de capacităţi energetice

ANRE energie sursa foto primul.md
Foto: facebook

145 de capacități energetice sunt în curs de construire în baza autorizațiilor de înființare pe care Autoritatea de Reglementare le-a emis. Președintele ANRE, George Niculescu, susține că mai mult de 90% dintre aceste autorizații sunt pentru sisteme fotovoltaice sau eoliene.

Oportunitățile pe care investițiile în sectorul regenerabil le aduc sunt foarte importante pentru consolidarea sectorului energetic românesc.

George Niculescu: ”Mai nou, avem un actor foarte, foarte important prosumatorul.Ppe care îl punem tot în partea regenerabilă. Prosumatorii, la 29 februarie, însumau 1.554 de MW. Deci aproape unu la unu cu capacitatea fotovoltaică dispecerizabilă. Evident că trendul este ascendent, atât din punct de vedere al investițiilor dispecerizabile, cât și din punct de vedere al prosumatorilor. Investitorii au în continuare apetit spre a investi în acest sector”.

Șeful ANRE a precizat că este adeptul unui mix de producție echilibrat, cu o componentă serioasă pe parte de regenerabil. El și-a exprimat convingerea că jucătorii din sectorul regenerabil iau în considerare și capacitățile de stocare atunci când își proiectează investițiile.