Infofinanciar > Lumea la zi > Temu înfruntă o acțiune legală din partea UE
Lumea la zi

Temu înfruntă o acțiune legală din partea UE

Temu, sursa foto: latimes.com
Sursa foto: Arhiva companiei

Retailerul chinez de comerț electronic fast-fashion Temu a fost lovit joi de o plângere a Uniunii Europene privind o potențială încălcare a normelor privind conținutul online de către compania deținută de PDD Group (PDD.O)

Organizația paneuropeană a consumatorilor BEUC a declarat că a depus o plângere la Comisia Europeană. Alte 17 dintre statele membre precum Franța, Italia și Olanda au depus, de asemenea, plângeri la autoritățile naționale relevante.

Potrivit BEUC, Temu, care avea 75 de milioane de utilizatori lunari în UE în luna martie, nu a reușit de multe ori să ofere consumatorilor informații esențiale despre vânzătorii de pe platforma sa. Dar, nici dacă produsele acestora respectă cerințele UE privind siguranța produselor.

În plângere se spune că Temu folosește practici de manipulare, cum ar fi modelele obscure, pentru a-i determina pe consumatori să cheltuiască mai mult decât ar fi dorit. De asemenea, nu există informații suficiente despre modul în care recomandă produsele consumatorilor.

„Temu se complace în acest caz, deoarece încalcă legea UE privind serviciile digitale”. Declarația aparține directorului general al BEUC, Monique Goyens, într-un comunicat.

Temu a declarat că își ajustează în mod activ serviciile pentru a se alinia la practicile și preferințele locale. Totodată, se angajează să respecte pe deplin legile și reglementările de pe piețele pe care operează, potrivit Reuters.