Infofinanciar > Lumea la zi > Parada lui Putin, în imagini! Rușii sărbătoresc „Ziua Victoriei” cu fast
Lumea la zi

Parada lui Putin, în imagini! Rușii sărbătoresc „Ziua Victoriei” cu fast

Parada Ziua Victoriei Rusia 2023 Sursă foto: HotNews
Sursa foto: Arhiva companiei

Parada din 9 mai a Rusiei marchează înfrângerea Germaniei naziste de către Uniunea Sovietică în al Doilea Război Mondial. Aceasta a devenit cea mai importantă sărbătoare publică a țării.

Într-un discurs în Piața Roșie a Moscovei în fața a mii de soldați, președintele Vladimir Putin și-a lăudat armata care luptă în Ucraina. El a acuzat „elitele occidentale” că stimulează conflicte în întreaga lume. Putin a avertizat că forțele sale nucleare sunt „întotdeauna” în alertă. De asemenea, el a spus că Rusia nu va tolera nicio amenințare occidentală.

Securitatea în Capitală a fost strânsă în perioada premergătoare paradei din acest an, pe fondul repetatelor lovituri ucrainene asupra teritoriului rus și după un atac asupra unei săli de concerte din apropierea capitalei în martie, care a provocat zeci de morți. Alte părți ale Rusiei, inclusiv regiunile de vest Kursk și Pskov, și-au anulat paradele din cauza problemelor de securitate.

Parada de Ziua Victoriei

Parada a prezentat coloane de echipament militar rusesc, deși a fost redus în mod semnificativ în comparație cu anii trecuți. Nouă lideri mondiali au participat la eveniment, inclusiv șefii fostelor republici sovietice Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Festivitățile de joi au loc la două zile după ce Putin a promis la o inaugurare generoasă pentru cel de-al cincilea mandat prezidențial că va oferi „victoria” rușilor, conform Al Jazeera

Președintele Tadjikistanului Emomali Rahmon, dreapta, cu liderul rus Vladimir Putin în Piața Roșie, Moscova, la parada militară de Ziua Victoriei.

 

Soldații defilează la cea de-a 79-a aniversare a Zilei Victoriei în Piața Roșie.

 

Lansatoarele de rachete balistice intercontinentale Yars din Rusia sunt prezentate la parada de la Moscova.

 

Un tanc T-34 din era sovietică, cu un steag roșu deasupra a fost prezentat în paradă.

 

Festivitățile de joi vin la două zile după ce Putin a promis, la ceremonia de inaugurare, că va oferi victoria rușilor.

 

Spectatorii urmăresc parada din Piața Roșie.

 

Patriarhul ortodox rus Kiril participă la festivități.

 

Membrii serviciului ruși călătoresc pe un transportor blindat de trupe în timpul paradei.

 

Avioanele Su-25 ale Forțelor Aeriene Ruse zboară peste Piața Roșie.