Infofinanciar > Info > Vuza deschide drumuri noi. Acord de colaborare în vederea tranziției industriei chimice din România spre energia verde
Info

Vuza deschide drumuri noi. Acord de colaborare în vederea tranziției industriei chimice din România spre energia verde

Vuza deschide drumuri noi. Acord de colaborare în vederea tranziției industriei chimice din România spre energia verde
Foto: facebook

Acord de colaborare în vederea tranziției industriei chimice din România către economia verde. O scrisoare de intenție în acest sens a fost semnată de ministrul economiei și de președintele Asociației Companiilor Chimice, Ștefan Vuza.

Cei doi au evocat importanța revitalizării acestui sector, dar și provocările generate de costurile procesului de tranziție. Ca surse de finanțare Radu Oprea a menționat fondurile europene.

Radu Oprea: ”Din păcate, în zona aceasta din estul Europei și Centrală nu prea am văzut urme ale fondului de inovare. Din păcate, sume din acel fond nu au fost trase în această zonă. În România deloc, și atunci am semnat scrisori de susținere a companiilor prezente în România. Nu este singura resursă. Spre exemplu, din Fondul de tranziţie justă pot fi alocate resurse pentru industrie. Căutăm împreună cu industria aceste modalități de a finanța, care sunt cele mai bune scheme de ajutor de stat. Felul în care se poate implica guvernul pentru a susține industria.

La rândul său, președintele Romchimica, Ștefan Vuza, s-a pronunțat în favoarea continuării procesului de decarbonizare, dar fără dezindustrializare.