Infofinanciar > Lumea la zi > Kremlinul exclude negocierile de pace. Kievului nu este de încredere
Lumea la zi

Kremlinul exclude negocierile de pace. Kievului nu este de încredere

Rusia, ucraina, sursa foto playtech
sursa foto playtech

Războiul din Ucraina a avut o importanță majoră la nivel mondial. A zguduit multe națiuni și a trezit îngrijorarea oficialilor. Toată lumea politică cere o pace și ajungerea la un consens prin negocieri.

Dmitri Peskov a declarat anterior că obiectivele operațiunii militare speciale ar putea fi atinse doar pe cale militară în condițiile actualei poziții a regimului de la Kiev. Nu se poate vorbi despre un proces de pace dacă Ucraina ignoră noile realități și ultimele evoluții, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia nu ia în vedere negocierile de pace

„Toate cererile Moscovei sunt bine cunoscute. Situația actuală și noile realități sunt, de asemenea, bine cunoscute. Tranziția către o cale pașnică este imposibilă, dacă acest set de probleme este ignorat”, a declarat Peskov, răspunzând la o întrebare despre cum ar trebui să se schimbe poziția regimului de la Kiev pentru a deschide calea către o soluționare pașnică. Secretarul de presă al Kremlinului a declarat anterior că obiectivele operațiunii militare speciale pot fi atinse doar pe cale militară, în condițiile actualei poziții a regimului de la Kiev.

Solicitat să comenteze o declarație a premierului italian Giorgia Meloni, potrivit căreia Vaticanul este cel mai potrivit loc pentru negocieri privind reglementarea situației din Ucraina, Peskov a declarat că Rusia știa despre eforturile de mediere depuse de mai multe state pentru soluționarea conflictului, și în special, Moscova este conștientă de „declarații în acest sens, inclusiv de la Vatican”.

În decembrie 2022, cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, a declarat, ca răspuns la o întrebare, că „Sfântul Scaun” este pregătit să găzduiască negocierile privind reglementarea de pace din Ucraina. El a spus că dialogul ar trebui să înceapă fără condiții prealabile.

Rusia a încercat rezolvarea conflictului pe cale pașnică

Liderul rus a subliniat că Rusia a petrecut opt ani încercând să rezolve problema Donbass pe cale pașnică, dar a fost „dus de nas” în mod repetat. Oficialii ruși au afirmat ca nu pot abandona populația vorbitoare de limbă rusă de pe teritoriul ucrainean și luptă pentru dreptatea conaționalilor din Ucraina, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Pentru noi, aceasta este o luptă pentru poporul nostru care trăiește pe aceste teritorii. Suntem o țară multietnică. Dar, totuși, aceasta este lumea rusă. Dacă aveți șansa să stați de vorbă cu oamenii care vin de acolo, am întâlnit pe unii dintre ei, nu sunt diferiți de voi și de mine! Ei sunt la fel ca noi. Ei fac parte din noi, cum pot fi abandonați?”. a subliniat Vladimir Putin.

Președintele rus afirmă că încercările lor de rezolvare a conflictului fără ajutor armat a fost în zadar. Din cauza acestui lucru, rușii au afirmat că se simt păcăliți și înșelați de Ucraina, în încercarea de a proteja poporul de origine rusă din teritoriul ucrainean. „Am petrecut opt ani încercând să-i convingem pe așa-numiții noștri parteneri să rezolve problema Donbass în mod pașnic. Acum s-a dovedit că ne-au păcălit, ne-au înșelat. Nu se sfiesc să o spună public”, a declarat Vladimir Putin.

Acesta a subliniat că Rusia, spre deosebire de Occident, nu luptă pentru poziția sa geopolitică, ci pentru existența statalității sale.

„În timp ce pentru partenerii noștri occidentali, așa numiții, pentru adversarii noștri de astăzi, acum putem spune acest lucru în mod direct, punctul în discuție este o îmbunătățire a poziției geopolitice, atunci pentru noi, ținând cont de preistoria ultimilor opt-zece ani, tot ceea ce se întâmplă acum nu este doar o îmbunătățire a unei anumite poziții geopolitice. Pentru noi, este o luptă pentru existența statalității rusești”, a declarat Vladimir Putin. Acesta a subliniat că singura sarcină a inamicului este de a slăbi statul rus și „de a-l sfâșia”.

„Pentru noi, aceasta nu este o sarcină geopolitică, ci sarcina de a asigura supraviețuirea statalității ruse și de a crea condiții pentru dezvoltarea viitoare a țării noastre și a copiilor noștri”, a spus Vladimir Putin în încheiere, conform Tass .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.