Infofinanciar > Lumea la zi > Polonia îi pune gând rău lui Vladimir Putin! „Am vrea să-l vedem înlăturat total de la putere”
Lumea la zi

Polonia îi pune gând rău lui Vladimir Putin! „Am vrea să-l vedem înlăturat total de la putere”

Mateusz Morawiecki sursa foto b1
Credit imagine: b1tv.ro

Mateusz Morawiecki, premier al Poloniei a făcut declarația. Acesta ar vrea să-l vadă pe Vladimir Putin „înlăturat cu totul” de la Kremlin. „Putin reprezintă o putere brutală”, a mai adăugat șeful Guvernului de la Varșovia, în timpul summitului UE de la Bruxelles.

Polonia care este principala ţară de sosire a refugiaţilor din Ucraina. Până la această oră, în Polonia s-au refugiat peste 3,5 milioane de ucraineni. De asemenea, a sprijinit Ucraina pe tot parcursul agresiunii ruse, a indicat, recent, că va fi de acord să acționeze ca un garant de securitate. Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că țara sa este pregătită să devină unul dintre garanții securității Ucrainei. 

Puterea brutală din Rusia 

„Dacă Europa şi lumea liberă vor pierde această bătălie, vor pierde acest război, noi nu vom mai fi în siguranţă, pentru că vom fi mereu sub ameninţare şi şantajaţi de Putin”, a declarat Mateusz Morawiecki pentru Sky News, în timpul summitului UE de la Bruxelles asupra războiului din Ucraina. „Am vrea să-l vedem (pe Vladimir Putin) înlăturat total din cursă”, a spus premierul Poloniei, adăugând că Putin reprezintă „o putere brutală”.

Tot acest conflict se intensifică. La 24 februarie, Rusia a declanşat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine. Primul act major de agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Maşina de distrugere sistematică și organizată

Premierul Poloniei este cu totul implicat în salvarea țării distruse de armata rusă. Acesta declară  în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos: „Davos nu are doar creierul lumii, ci şi conştiinţa sa. Fiecare lider are responsabilitatea de a cere acelei conştiinţe să acţioneze”. 

El a descris acţiunile militare ale forţelor ruse în Ucraina drept „o maşină de distrugere sistematică, organizată”. ”Aşa cum, acum peste 30 de ani, Occidentul a întins o mână de ajutor Poloniei după căderea comunismului, astăzi este datoria noastră să întindem o mână Ucrainei”, a accentuat şeful executivului polonez, Mateusz Morawiecki.