Lumea la zi

FOX NEWS: Ron DeSantis a fost primit ca un erou de audiență înainte de anunțul lui Donald Trump pentru prezidențiale

FOX NEWS: Ron DeSantis a fost primit ca un erou de audiență înainte de anunțul lui Donald Trump pentru prezidențiale
Sursa foto ABC News

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a fost întâmpinat ca un erou marți seară, când s-a adresat unei audiențe de republicani de frunte, cu câteva minute înainte ca fostul președinte Donald Trump să anunțe că lansează o candidatură la Casa Albă în 2024.

Ron DeSantis, care săptămâna trecută a obținut o victorie de realegere în teren pentru un al doilea mandat la conducerea statului Florida, a fost ovaționat în picioare de public în timp ce a susținut o conversație principală la reuniunea de iarnă a Asociației guvernatorilor republicani din Orlando, potrivit mai multor surse din sală.

Potrivit uneia dintre sursele Fox News, DeSantis a pus în evidență „campania sa impresionantă de realegere” și modul în care a câștigat în comitatul Maimi-Dade, conectându-se cu alegătorii hispanici.

Ron DeSantis, în cursa pentru prezidențialele din 2024?

O altă sursă a declarat pentru Fox News că guvernatorul a primit un răspuns „entuziast” în timp ce „a recapitulat proiectul Florida și calea de a câștiga hispanici, femei și independenți”.

Iar o a treia sursă a adăugat că discursul a primit o primire foarte călduroasă din partea unui public care este energizat de posibilitățile de a lua modelul DeSantis și de a-l aplica în statele de luptă din întreaga țară.

Mai multe surse au declarat că marjele pe care DeSantis a reușit să le acumuleze în victoria sa de realegere de săptămâna trecută și eforturile sale în probleme precum educația și în lupta împotriva „curriculei woke” au primit unele dintre cele mai puternice aplauze ale serii.

DeSantis nu l-a menționat pe Trump în discursul său

În timp ce DeSantis și-a ținut discursul principal cu câteva minute înainte ca Donald Trump să-și anunțe campania pentru 2024, el nu l-a menționat pe fostul președinte în remarcile sale. O sursă din sală a declarat că Trump „nici măcar nu a fost un subiect de discuție” în discursul lui DeSantis.

DeSantis, care la vârsta de 44 de ani este cu 32 de ani mai tânăr decât Trump, a câștigat primele sale alegeri ca guvernator datorită unui ajutor important din partea președintelui de atunci. Dar el a devenit o forță proprie pe măsură ce și-a construit un brand politic care se întinde de la o coastă la alta.

Guvernatorul Floridei a văzut cum popularitatea sa a crescut vertiginos în rândul conservatorilor din întreaga țară în ultimii doi ani și jumătate, mulțumită reacției sale energice împotriva restricțiilor împotriva pandemiei de coronavirus și a acțiunilor sale agresive ca războinic în conflictele culturale, deoarece a vizat mass-media și corporațiile.

În timp ce DeSantis, timp de peste un an, a exclus în mod obișnuit discuțiile despre o candidatură la Casa Albă în 2024, deoarece a rămas concentrat pe realegerea sa în funcția de guvernator, el a lăsat lăsat în urmă câteva semnale, săptămâna trecută, în timpul discursului său de victorie din noaptea alegerilor.

Porecla pe care Trump i-a dat-o lui DeSantis

„Am rescris harta politică”, a declarat DeSantis. „În timp ce țara noastră se zbate din cauza conducerii eșuate de la Washington, Florida este pe drumul cel bun”.

Susținătorii săi îi cereau o candidatură pentru prezidențialele din 2024.

În timp ce DeSantis a văzut cum cifrele sale în sondajele pentru alegerile prezidențiale republicane din 2024 au început să rivalizeze cu Trump, iar abilitățile sale de strângere de fonduri au egalat-o pe cea a fostului președinte, Trump l-a vizat în ultimele luni pe guvernatorul Floridei. Iar Trump a crescut volumul atacurilor sale împotriva lui DeSantis în zilele de dinaintea și după alegerile parțiale și a debutat cu o nouă poreclă pentru guvernator: „Ron DeSanctimonius”.

Până marți, DeSantis a refuzat să muște momeala, alegând să nu se implice în provocările lui Trump.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat în această meserie este că atunci când conduci, când faci lucruri, primești focuri de armă. Asta este doar natura lucrurilor”, a declarat DeSantis ca răspuns la o întrebare despre Trump la un eveniment organizat la un liceu din Fort Walton Beach. „Mă dau jos din pat dimineața și am instituții media corporatiste care au un spasm doar pentru că mă trezesc dimineața și mă atacă în mod constant.”

„Cred că ceea ce înveți este că toate astea sunt doar zgomot, iar ceea ce contează cu adevărat este dacă conduci, dacă te pui în fața problemelor, dacă obții rezultate pentru oameni și dacă îi aperi pe oameni”, a continuat el. „La sfârșitul zilei, le-aș spune oamenilor să se uite la tabela de marcaj de marțea trecută.”

Dacă DeSantis decide să lanseze o campanie pentru 2024, nu vă așteptați la un anunț prea curând. O sursă din orbita politică mai largă a guvernatorului a declarat pentru Fox News că orice anunț nu ar avea loc decât după ce sesiunea legislativă din Florida se va încheia în luna mai.