Infofinanciar > Lumea la zi > Fondul de pensii din Florida vs. Elon Musk! De ce au fost dați în judecată atât celebrul miliardar, cât și compania Twitter
Lumea la zi

Fondul de pensii din Florida vs. Elon Musk! De ce au fost dați în judecată atât celebrul miliardar, cât și compania Twitter

Elon Musk si Twitter - sursa foto - zonait.ro
Elon Musk si Twitter - sursa foto - zonait.ro

Un fond de pensii din statul american Florida a dat în judecată compania de social media Twitter dar și pe miliardarul Elon Musk. Scopul fondului de pensii este acela de împiedica preluarea companiei în schimbul a 44 de miliarde de dolari, înainte de 2025, conform Reuters.

Fondul de pensii al poliției din Orlando a precizat faptul că legea din Delaware interzice o uniune atât de rapidă, motivul fiind acela că Elon Musk a avut deja alte acorduri cu marii acționari ai Twitter în scopul sprijinirii preluării companiei. Între acești mari acționari se află și consilierul financiar Mrogan Stanley și Jack Dorsey, fondatorul rețelei de social media.

Cu cât dorește fondul de pensii de stat din Florida să amâne cumpărarea Twitter

Fondul declară și că aceste acorduri l-au făcut pe Musk proprietar peste 15% din acțiunile companiei, deși el deține „doar” 9,6%. Dorința este amânarea cu 3 ani a tranzacției, excepție făcând cazul în care cele două treimi din acțiunile pe care Musk nu le deține au primit aprobarea.

Speranța lui Elon Musk este să preia Twitter de 54,20 de dolari pe acțiune în anul în curs, această cumpărare situându-se în topul celor mai mari achiziții cu efect de levier din întreaga lume.

Elon Musk este de asemenea și persoana care: se află în fruntea companiei Tesla, celebrul producător de mașini; conduce companiile SpaceX și The Boring Co. Totodată, conform publicației Forbes, este și cel mai bogat om din lume.

În această dare în judecată, Twitter și persoanele din consilierea administrației, dintre ei făcând parte și Jack Dorsey dar și Parag Agrawal, directorul general, au fost catalogați drept pârâți. Compania de social media nu a dat nicio declarație în acest sens.

De asemenea, nici persoanele care îl apără în instanță pe Elon Musk și nici fondul de pensii din Florida nu au dat curs imediat îndemnului de a comenta.

Un alt lucru pe care acest proces îl urmărește este declararea faptului directorii Twitter nu și-au respecat obligațiile ficuiare și să recupereze costurile legale. Reclamația nu face lumină asupra metodei în care acționarii consideră că ar putea fi prejudiciați dacă uniunea ar fi gata la termen.

Ce planuri are Musk cu Twitter

Conform site-ului adevărul.ro, în ziua de joi, Musk a făcut o declarație în care a afirmat că a adunat 7 miliarde de dolari, apelând inclusiv la fondurile suverane și la alți prieteni miliardari. Scopul acestor lucruri este ajutorul în procesul de finanțare a unei preluări. În același timp, când fondatorul Tesla a anunțat că are de gând să cumpere Twitter, mai precis luna trecută, nu avea niciun fel de finanțare.

Pentru că se pare că unii dintre investitorii noi împărtășesc unele interese cu Elon Musk, care încurajează libertatea totală de exprimare, modul în care compania din San Francisco își gestionează conținutul ar putea trece printr-un proces de schimare.

De asemenea, guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, a declarat zilele acestea că este posibil să obțină un profit ce variază între 15 și 20 de milioane de dolari dacă Elon musc ar duce tranzacția la bun sfârșit.