Lumea la zi

Donald Trump îl avertizează pe Ron DeSantis! Guvernatorul nu ar trebui să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale

Donald Trump îl avertizează pe Ron DeSantis! Guvernatorul nu ar trebui să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale
sursa foto cnn

Donald Trump l-a avertizat pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, să nu candideze la președinție în 2024, spunând că dacă ar face acest lucru ar dăuna Partidului Republican. El a amenințat, de asemenea, că va face publice informații controversate despre guvernator, dar nu a oferit detalii despre natura acestora.

DeSantis a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile parțiale de marți, subliniindu-și popularitatea și alimentând și mai mult speculațiile că va lansa o candidatură în 2024. Trump este de asemenea înclinat să anunțe o candidatură la prezidențiale în perioada următoare.

Trump a declarat pentru rețeaua americană Fox News că guvernatorul Floridei ar trebui să rămână în afara cursei.

Trump amenință că va face dezvăluiri șocante

„Nu știu dacă va candida. Cred că, dacă va candida, s-ar putea răni foarte tare. Chiar cred că s-ar putea răni foarte tare”, a spus Trump. „Nu cred că ar fi bine pentru partid”, a declarat fostul președinte, potrivit BBC.

DeSantis este considerat de mulți drept cel mai probabil candidat pentru a-l suplini pe  Trump în calitate de candidat republican pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Comentariile lui Trump au fost făcute cu câteva ore înainte de alegerile de la mijlocul mandatului de marți, care vor decide controlul Congresului. El l-a catalogat, de asemenea, pe starul republican în ascensiune drept „Ron DeSanctimonious” la un miting din weekend.

În cazul în care DeSantis ar anunța o candidatură la președinție, Trump a spus că ar dezvălui „lucruri despre el care nu vor fi unele flatante, știu mai multe despre el decât oricine altcineva, în afară, poate, de soția sa”. Acesta nu a oferit detalii, dar Trump a mai făcut anterior amenințări de a publica informații dăunătoare despre rivali.

Ulterior, el l-a descris pe potențialul său adversar ca fiind „un tip de treabă” și a negat că ar exista o dispută între ei. „Nu există nicio dispută între noi, în plus mă aflu mult mai sus în sondaje”, a spus fostul președinte.

În ce direcția va înclina balanța pentru republicani

DeSantis este un actor relativ nou în politica americană, dar a ajuns în prim-planul național după ce a devenit guvernator al Floridei în 2019. El s-a poziționat ca un campion entuziast al conservatorismului.

Acesta a obținut o victorie zdrobitoare pentru un al doilea mandat de guvernator al Floridei în alegerile de la mijlocul mandatului de marți. Amploarea victoriei sale a depășit aproape toate așteptările, câștigând cu aproape 20 de puncte în fața rivalului său democrat, alimentând și mai mult speculațiile că ar putea candida la președinție peste doi ani. În urmă cu patru ani, cursa a fost atât de strânsă încât a fost nevoie de renumărare.

Trump, în calitate de rezident al statului Florida, le-a spus reporterilor adunați în fața unei secții de votare mai devreme în cursul zilei că a votat pentru DeSantis. Acesta din urmă a fost foarte rezervat în legătură cu o potențială candidatură la prezidențiale, dar speculațiile au fost numeroase. Între timp, Trump a declarat luni că va face un „anunț foarte important” pe 15 noiembrie.