Infofinanciar > Lumea la zi > Ce i-a rezervat sistemul juridic american lui Donald Trump! Merge sau nu fostul președinte la închisoare
Lumea la zi

Ce i-a rezervat sistemul juridic american lui Donald Trump! Merge sau nu fostul președinte la închisoare

Donald Trump, Sursă foto: Reuters
FOTO: reuters.com

În cursul acestei nopți, fostul președinte american Donald Trump va ajunge la New York pentru a da explicații în cazul dosarului privind acuzațiile de fraudă. Procurorii îi impută omului de afaceri faptul că a gestionat fraudulos fondurile în cadrul campaniilor electorale din 2016. Procesul va avea loc mâine.

Donald Trump s-a prezentat pe aeroportul internațional Palm Beach pentru a zbura cu avionul privat la New York. În cursul zilei de marți fostul președinte se va prezenta în fața instanței, unde va fi identificat formal și va fi înștiințat de acuzațiile pe care procurorii americani i le impută. Acuzațiile fac trimitere la fraude asociate registrelor cheltuielilor efectuate în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Donald Trump și-a angajat un nou avocat

CNN a relatat că apărarea lui Donald Trump va fi constituită din Todd Blanche, un avocat angajat pe ultima sută de metri la care se adaugă avocatul Joe Tacopina și Susan Necheles.

Donald Trump face obiectul unor acuzații formulate săptămâna trecută de o instanță din New York. Fostul președinte american este acuzat de plăți ilegale efectuate în campania din 2016. Omul de afaceri a precizat că a fost înștiințat despre decizia de acuzare la solicitarea procurorului Alvin Bragg. Deși acuzațiile nu au fost făcute public, omul de afaceri va trebui să explice instanței de judecată despre plățile efectuate unei femei care pretinde că ar fi întreținut relații intime cu fostul președinte.

Trump a declarat că decizia judecătorilor se poate finaliza cu arestarea sa preventivă. Alvin Bragg, procurorul care a lucrat la acest caz a lansat o anchetă privind plata sumei de 130.000 de dolari făcută de Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump, către o actriță din industria filmelor pentru adulți pe numele ei Stephanie Clifford alias Stormy Daniels. Plata ar fi fost efectuată în 2016 și ascunsă în registrele bugetului alocat pentru campania electorală.

Trump a respins vehement aceste acuzații și a catalogat decizia inculpării sale ca fiind o vânătoare de vrăjitori al cărei obiectiv constă în distrugerea mișcării politice „ Să facem America Măreață din Nou. „ Politicienii democrați au mințit, au înșelat și au furat, cu obsesia capturării lui trump, iar acum au realizat imposibilul, inculparea unui om total nevinovat printr-o acțiune care este interferență flagrantă în alegeri. procurorul Alvin Bragg face treaba murdară a lui Joe Biden ignorând crimele jafurile și atacurile armate pe care ar trebui să se concentreze”, a declarat Donald Trump.

Fostul președinte american va pleda nevinovat

De asemenea, și echipa de campanie electorală a fostului președinte și-a exprimat poziția precizând faptul că „ Aceasta nu este o infracțiune. Nu există nicio infracțiune. În schimb, această veste reprezintă inculparea unei națiuni eșuate. Președintele Trump promite încheierea pașnică a războiului din Ucraina, destructurarea statului paralel și plasarea Statelor Unite pe primul loc. Elitele politice și cercurile de putere au transformat în armă sfera structurilor guvernamentale pentru a încerca să-l oprească, Vor eșua”. În aceste condiții echipa de apărarea a fostului președinte au declarat că acesta va pleda nevinovat.

Judecătorii au la dispoziție trei opțiuni pentru stabilirea cauțiunii, fie pot dispune eliberarea fără cauțiune sau vor decide reținerea acestuia ori pot stabili cauțiunea, în cel din urmă caz Donald trump va fi liber până la pronunțarea sentinței.

Scopul cauțiunii este acela da a se lua toate măsurile necesare pentru ca inculpatul să se întoarcă la tribunal fără a mai provoca și alte daune. Statul New York a pus capăt cauțiunii numerar în 2019 pentru infracțiuni minore lipsite de violență, faptă la care se încadrează și cazul lui Donald Trump.

Totodată, Donald Trump poate primi un ordin de tăcere pe care acesta îl poate contesta invocând Primul Amendament prin care poate susține că i se limitează dreptul la libera exprimare, fapt ce-i va diminua consistent șansele pentru a câștiga alegerile prezidențial, potrvit G4media.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.