Infofinanciar > Lumea la zi > Donald Trump se va preda autorităților din New York marți! Cum va decurge arestarea fostului președinte american
Lumea la zi

Donald Trump se va preda autorităților din New York marți! Cum va decurge arestarea fostului președinte american

Trump, Sursă foto: zf.ro
Sursă foto: zf.ro

Campania fostului președinte Donald Trump a dezvăluit detalii despre modul în care acesta intenționează să călătorească la New York pentru a fi pus sub acuzare marți, în urma inculpării sale de către un mare juriu din Manhattan.

Trump, care este originar din New York, locuiește în prezent la proprietatea sa Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, și va trebui să se deplaseze în Manhattan pentru a face față acuzațiilor care i se aduc.

Joi, un mare juriu l-a pus sub acuzare pe fostul președinte, care era anchetat de biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, în legătură cu o plată ilegală de 130.000 de dolari, achitată de fostul său avocat, Michael Cohen, către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, pentru a o face pe aceasta să păstreze tăcerea înainte de alegerile prezidențiale din 2016 în legătură cu o aventură pe care aceasta susține că a avut-o cu Donald Trump în 2006. Trump a negat această aventură și își susține nevinovăția în acest caz.

Procurorii din New York au susținut luna aceasta că plata către Daniels ar putea fi considerată o încălcare a campaniei electorale și au constatat, de asemenea, că Organizația Trump a înregistrat rambursarea către Cohen ca fiind cheltuieli legale. Este împotriva legii statului New York ca societățile să clasifice greșit natura cheltuielilor. Acest lucru ar putea duce la o acuzație de contravenție, care ar deveni infracțiune dacă clasificarea eronată a avut loc pentru a acoperi o altă infracțiune.

Potrivit campaniei lui Trump, acesta își va petrece acest weekend la Mar-a-Lago și se așteaptă să își respecte programul obișnuit, care se pare că implică cina pe terasa clubului cu familia sa și ar putea include și golf.

Trump va ajunge la tribunal marți dimineață

Campania lui Trump a mai spus că fostul președinte va părăsi Mar-a-Lago luni, în jurul prânzului, pentru a se deplasa la New York cu avionul său privat. Odată ajuns în oraș, Trump își va petrece noaptea în apartamentul său de la Trump Tower din Manhattan, înainte de a se deplasa la tribunal marți dimineața. Se pare că punerea sub acuzare a lui Trump va avea loc la ora 14:15, ora Europei Centrale.

Un reportaj al CNN de vineri a sugerat că alte cazuri judiciare programate anterior să aibă loc marți la tribunalul penal din Manhattan ar putea fi amânate, citând o sursă care are cunoștință despre acest lucru.

În cazul în care alte cazuri sunt amânate înainte ca Trump să fie pus sub acuzare, probabil că s-ar reduce numărul de persoane aflate în sala de judecată și în jurul acesteia. Cu toate acestea, va exista aproape sigur o prezență mediatică semnificativă în afara tribunalului.

Trump nu va fi încătușat

Unul dintre avocații lui Trump, Joe Tacopina, a declarat că fostul președinte nu va fi încătușat marți.

„Președintele nu va fi încătușat”, a declarat Tacopina vineri pentru emisiunea Good Morning America de la ABC. „În ceea ce privește o poză de identificare, o plimbare a infractorului, așa cum am spus, sunt sigur că vor încerca să se asigure că vor obține ceva bucurie din asta, făcându-l să defileze. Dar cred că aceasta este o situație diferită. Sunt o mulțime de grupuri implicate aici și nu cred că vor permite ca acest lucru să devină un circ, pe cât de mult este omenește posibil.”

Se înțelege că Trump va fi eliberat după punerea sub acuzare, iar campania sa a indicat că intenționează să se întoarcă în Florida. Între timp, detaliile acuzațiilor aduse de marele juriu împotriva lui Trump rămân sigilate, dar CNN a relatat, citând două surse anonime familiarizate cu cazul, că acesta se confruntă cu peste 30 de capete de acuzare legate de fraudă în afaceri. Niciun eveniment public de campanie nu este programat pentru luni sau marți, dar, potrivit campaniei sale, Trump va reveni „din nou la treabă” miercuri, relatează Newsweek.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.