Infofinanciar > Lumea la zi > „Fără dictatori în devenire!” Donald Trump a fost huiduit la convenția libertarienilor
Lumea la zi

„Fără dictatori în devenire!” Donald Trump a fost huiduit la convenția libertarienilor

Trump: SUA rămâne în NATO dacă țările europene joacă corect
Sursa foto Arhiva companiei

Huiduielile sugerează că candidatul republican la președinție se confruntă cu o provocare în a-și lărgi atractivitatea Donald Trump, fostul președinte american, a suferit umilința rară de a fi huiduit în timpul unui discurs zgomotos la Convenția Națională Libertară.

Plimbarea zguduitoare a lui Trump la un hotel din Washington sâmbătă seara a subliniat provocarea cu care se confruntă candidatul republican la președinție pentru a-și lărgi atractivitatea atât la stânga, cât și la dreapta spectrului politic.

Trump nu mai e pe placul oamenilor

„Adevărul este că nu ar trebui să ne luptăm între noi. Dacă Joe Biden se întoarce, nu va mai exista libertate pentru nimeni în țara noastră. Combinați-vă cu noi într-un parteneriat – asta le cerem și noi libertarienilor. Trebuie să lucrăm împreună. Combinați-vă cu noi. Trebuie să vă combinați cu noi”, a pledat Trump.

Apelul a căzut ca un balon de plumb. Delegații huiduiau și strigau insulte. A fost o mustrare uluitoare pentru un om care s-a obișnuit cu mitinguri de tip cult în care fiecare cuvânt al său este aclamat până la ecou.

Partidul Libertarienilor, care are ca prioritate un guvern mic și libertățile individuale, obține de obicei 3% sau mai puțin din voturile naționale, dar membrii săi s-ar putea dovedi cruciali în statele de influență în luna noiembrie. Încercarea neîndemânatică a lui Trump de a-i curta a avut ca rezultat faptul că i-a certat în schimb.

Urcând pe scenă, el a fost confruntat de libertarieni, care au propriile dispute între facțiuni, strigându-i insulte și reproșându-i că a generat deficite federale uriașe și a îmbogățit companiile farmaceutice cu dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului. Un nucleu mai restrâns de susținători înrăiți ai lui Trump, îmbrăcați în șepci și tricouri cu „Make America great again”, a scandat „USA! USA!”. O persoană a desfășurat un steag palestinian.

Minciunile lui Trump în discurs

În mijlocul acestei învălmășeli, apelul lui Trump către libertarieni de a vota pentru el sau de a se alătura campaniei sale au fost respinse în mod repetat. Referindu-se la cele patru acuzații penale împotriva sa, el a glumit: „Dacă nu am fost libertarian înainte, cu siguranță sunt libertarian acum”.

Fostul președinte a citat un articol scris de comentatorul politic Deroy Murdock în care susținea că libertarienii ar trebui să voteze pentru Trump. Mulțimea a izbucnit din nou în huiduieli și huiduieli.

Trump a replicat: „Doar dacă vreți să câștigați. Doar dacă vreți să câștigați. Poate că nu vreți să câștigați. Poate că nu vreți să câștigați. Fă asta doar dacă vrei să câștigi. Dacă vreți să pierdeți, nu faceți asta. Continuă să primești cei 3% la fiecare patru ani”.

Trump a continuat să susțină că libertarienii ar trebui să facă din el candidatul lor la prezidențiale sau cel puțin să voteze pentru el în alegeri. Din nou au fost huiduieli și strigăte de derută. El a continuat: „Libertarienii vor să voteze pentru mine și cei mai mulți dintre ei o vor face pentru că trebuie să scăpăm de cel mai prost președinte din istorie și împreună vom reuși”.

Republicanul a promis că, dacă va fi ales, va pune un libertarian în cabinetul său și alții în posturi de conducere. Din nou, mulțimea și-a exprimat clar dezacordul. Mereu vânzător, Trump a insistat: „Destul de bine. Asta e destul de mare”. Dar, de data aceasta, vechile trucuri nu au funcționat.

Din nou, Trump le-a reproșat că au obținut 3% la alegerile trecute. Concurând cu scandări, a spus: „Nu, vreți să vă faceți câștigători, e timpul să fiți câștigători. Aveți mult bun simț”.

Cum va fi după alegeri?

Trump și-a continuat discursul, spunând că a venit „pentru a întinde o mână de prietenie” în opoziție comună cu Biden. Acest lucru a provocat o scandare de „Îl vrem pe Trump!” din partea susținătorilor, dar mai multe strigăte de „End the Fed!”. – un refren comun al libertarienilor care se opun Rezervei Federale. O persoană care a ținut o pancartă pe care scria „Fără dictatori aspiranți!” a fost târâtă de securitate.

Fostul președinte a susținut că o mare parte din dosarul său a fost libertarian, citând exemple precum reducerile de taxe, reducerea birocrației, anularea și dezfinanțarea programelor federale de diversitate, echitate și incluziune. El a promis că va numi libertarieni într-un grup de lucru pentru a „revizui rapid cazurile fiecărui prizonier politic care a fost persecutat pe nedrept” de către administrația lui Joe Biden.

Trump a spus: „Nu am fost de acord: „După cum știe toată lumea, va fi o mare onoare pentru mine să-i grațiez pe protestatarii pașnici din 6 ianuarie sau, așa cum îi numesc adesea, pe ostatici. Ei sunt ostatici. Nu a existat niciodată un grup de oameni tratat atât de aspru sau de nedrept în istoria țării noastre. Acest abuz va fi rectificat și va fi rectificat foarte repede.”

„Free Ross”- o șansă pentru campania lui Trump

„Și dacă veți vota pentru mine în prima zi, voi comuta pedeapsa lui Ross Ulbricht.” Sala, în care mulți agitau pancarte cu „Free Ross”, a izbucnit în urlete și fluierături de aprobare. Ulbricht a fost fondatorul Silk Road, care în 2015 a fost condamnat la închisoare pe viață.

Odată cu aceasta, valul s-a întors în favoarea lui Trump. Pariul său de a se adresa convenției părea mai puțin dezastruos decât părea la început. Mulțimea a devenit treptat mai tăcută și mai susținătoare.

Fostul președinte a primit și mai multe aplauze pentru că s-a angajat să semneze un ordin executiv care să interzică agențiilor federale să cenzureze libertatea de exprimare. El ar introduce reduceri record de impozite. Acesta s-ar opune New Deal-ului verde și să foreze pentru petrol și gaze, să asigure viitorul criptomonedelor și al monedei bitcoin și să apere libertatea religioasă și dreptul la arme de foc.

Cu toate acestea, nu toată lumea a fost convinsă. Când Trump a spus: „Vreau sprijinul vostru”, un cor de huiduieli s-a ridicat din nou, notează theguardian.com.