Infofinanciar > Lumea la zi > Vladimir Putin este comparat cu un traficant de droguri! Ministrul Britanic al Apărării: „Trebuie să rămânem uniți!”
Lumea la zi

Vladimir Putin este comparat cu un traficant de droguri! Ministrul Britanic al Apărării: „Trebuie să rămânem uniți!”

Wallace Putin sursa foto newsweek
Wallace Putin sursa foto newsweek

Ministrul Britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că Rusia „continuă să piardă echipamente și personal semnificativ”. Acesta estimează că peste 25.000 de soldați ruși au pierit până acum, iar acest număr ar crește la peste 80.000 dacă luăm în considerare deținuții, soldații răniți și zecile de mii de dezertori.

Mai mult, el a adăugat că: „Acest lucru va avea un impact de lungă durată asupra armatei ruse și a eficienței sale viitoare de luptă. Rusia nu și-a atins încă niciunul dintre obiectivele sale strategice. Și suntem acum în ziua 194 din ceea ce a fost prevăzut în total să fie o campanie de o lună”, a declarat ministrul, confrom HotNews.ro.

Ben Wallace l-a comparat pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, cu un traficant de droguri care „creează dependență” de gaz pentru națiunile europene. În timpul iernii, el a pledat pentru solidaritate pe întregul continent, adăugând că :„Dacă nu rămânem uniți, dacă nu facem față acum, aceste amenințări nu vor dispărea de la sine, iar pentru oamenii din Praga sau Köln, dacă cedezi în fața traficantului – traficantul de droguri – sau a tipului care te face dependent de heroină, el se va întoarce pentru mai mult în câțiva ani buni.”, relatează sursa citată.

Cât gaz rusesc consumă Marea Britanie

În martie, Marea Britanie a anunțat că își propune ca până la finele anului 2022 să renunțe complet la gazul rusesc. La momentul respectiv, Boris Jhonson, care încă ocupa fotoliul de premier al Marii Britanii, a declarat că „Ca parte a unei noi lovituri îndreptate împotriva regimului lui (Vladimir) Putin în urma invadării ilegale a Ucrainei, Marea Britanie se va distanța de dependența de petrol rusesc pe parcursul acestui an”, relatează Reuters.

În prezent, dependența Marii Britanii de gazul rusesc este mult mai puțin semnificativă, cca.3%. Aproximativ jumătate din gazul britanic provine din Marea Nordului, iar o treime din Norvegia. Restul provine din importuri de gaze naturale lichefiate (GNL) transportate în Marea Britanie pe mare din țări precum Qatar și SUA. Gazul rusesc pe care îl primește Marea Britanie vine, de asemenea, sub formă de GNL, potrivit inews.co.uk.