Infofinanciar > Lumea la zi > Un nou posibil atac al Rusiei. Marea Britanie este următoarea pe listă
Lumea la zi

Un nou posibil atac al Rusiei. Marea Britanie este următoarea pe listă

pUTin sursa foto B1TV
Sursa foto: B1TV

Deputatul rus, Yuri Svitkin, a amenințat în cadrul unui interviu acordat Al Jazeera că este necesară „o singură rachetă Sarmat” pentru a distruge Marea Britanie în două minute. Rusia depune toate eforturile ca să nu se ajungă la această situație.

„Trebuie să scot în evidență că, dacă suntem nevoiți să o facem, dacă un atact nuclear este efectuat împotriva Marii Britanii, subliniez doar dacă trebuie să o facem (…) o singură rachetă Sarmat va distruge Marea Britanie în două minute”, a spus deputatul.

„De asta au nevoie? Lăsați-i să răspundă ei la întrebare. Are nevoie poporul britanic de asta? Are nevoie poporul american de asta? Ca să nu mai vorbim de oamenii ce trăiesc în Europa.”, a continuat acesta.

Chiar evită Rusia un atac nuclear?

Svitkin susține că Rusia face tot ce îi stă în putință pentru a evita un dezastru nuclear.

Actualul deputat rus a fost un parașutist ce a făcut parte din cadrul forțelor armate ruse, ce s-a alăturat partidului Rusia Unită a președintelui Vladimir Putin.

„Dar spre marele nostru regret, posibila aderare a Finlandei și Suediei în NATO, faptul că blocul NATO se aproprie de granițele noastre, ar putea în cele din urmă pur și simplu să ne apropie cu un pas de un dezastru nuclear”, concluzionează deputatul.

Astfel de declarații sunt comune lui Yuri Svitkin. Pe data de 21 aprilie 2022, la o zi după ce Rusia a anunțat testarea cu succes a noii sale rachete balistice intercontinentale, deputatul a afirmat că „focoasele acestei rachete sunt într-adevăr capabile să lovească ținte inamice”.

„Așadar, ca să înțelegeți, practic n-ar mai rămâne nimic din New York, practic n-ar mai rămâne nimic din Anglia. De la o singură rachetă.”, a spus la acel moment deputatul, potrivit jurnalistului BBC, Francis Star, care monitorizează declarațiile făcute la televiziunile rusești.

Mai multe persoane publice au vorbit despre un posibil atac asupra Marii Britanii

În cadrul presei ruse, un atac nuclear este tot mai prezent, mai ales ca Svitkin nu este singurul care a vorbit despre acest subiect.

Dmitri Kiseliov, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din Rusia, a susținut un lucru asemănător, cu privire la un posibil atac nuclear. El a declarat că Rusia poate scufunda „pentru totdeauna Insulele Britanice, folosind vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon al Rusiei și că Marea Britanie ar fi transformată într-un deșert radioactiv”.

Amenințările cu arme nucleare sunt la ordinea zilei, în special după ce operațiunea militară implementată de Putin împotriva Ucrainei a eșuat.

Din cauza sprijinului militar și puternic pe care Londra îl acordă Ucrainei, Marea Britanie a devenit ținta predilectă a declarațiilor făcute.