Infofinanciar > Info > Tranzacțiile pe bază de Ethereum, la minimul înregistrat din ultimele 18 luni. Implicații asupra pieței de cripto
Info

Tranzacțiile pe bază de Ethereum, la minimul înregistrat din ultimele 18 luni. Implicații asupra pieței de cripto

ethereum, sursa foto dreamstime
ethereum, sursa foto dreamstime

Într-o perioadă de încercare pentru piața de criptomonede, fenomenul se resimte și în rândul celor mai relevante arhitecturi de blockchain. Trazacțiile pe bază pe Ethereum, cea mai folosită arhitectură de blockchain, au înregistrat un minim record al ultimelor 18 luni.

Valori mai slabe decât cele înregistrate în tranzacțiile pe bază de Ethereum din luna mai au mai fost în luna noiembrie a anului 2020. În luna mai, media pe 7 zile a monedelot Ethereum tranzacționate a fost de aproape 43,000, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut cu aproximativ 40%. Pe data de 28 mai, conform graficului, a fost înregistrat și cea mai mică cantitate de criptomonede tranzacționate în ultimele 18 luni, aproape 42.000.

Volumele tranzacționate de Ethereum din ultimele 18 luni

Volumele tranzacționate de Ethereum din ultimele 18 luni

Cele mai slabe valori din ultimele 18 luni

Conform Finbold, în urmă cu o săptămână s-a întregistrat și cel mai mare număr de adrese Ethereum în pierdere: 33.400.700. Această statistică a fost înregistrată la două săptămâni după ce numărul de adrese ETH în profit a scăzut la cel mai slab nivel din ultimele 21 de luni, de 66,77%.

Pe de altă parte, în urmă cu trei săptămâni, Ethereum a transferat criptomonede în valoare de 800 milioane de dolari către diferite exchange-uri și portofele pe parcursul a două săptămâni. Criptomoneda încă se chinuie să treacă de pragul psihologic de 2.000 de dolari, în condițiile în care piața pare că a stagnat în ultimele luni. La momentul actual, capitalizarea de piață a Ethereum este de 238 de miliarde de dolari și se află pe piață aproximativ 121 de milioane de criptomonede, fiind cea de-a doua cea mai importantă criptomonedă de pe piață. Pe primul loc se află Bitcoin, cu o capitalizare de piață de 600 miliarde dolari.

Criptomoneda românească, pe locul 38

EGLD, criptomoneda creată de ecosistemul Egold, ocupă locul 38 în topul activelor virtuale listate de coinmarketcap. Cu un număr de 22 de milioane de monede emise și o capitalizare de piață de 1,8 miliarde de dolari, EGLD este cel mai de succes proiect cripto din România. Fondatorul său, Beniamin Mincu, a declarat în cadrul podcastului Stakeborg că este de părere că la un moment dat capitalizarea de piață a EGLD va întrece PIB-ul României. În lunile în care ETH era pe val, criptomoneda depășise cu adevărat PIB-ul României, ajungând la valori de peste 250 miliarde dolari capitalizare de piață.