Infofinanciar > Lumea la zi > După Bitcoin, o altă criptomonedă se scufundă. Săptămână îngrozitoare pentru posesorii de monede electronice
Lumea la zi

După Bitcoin, o altă criptomonedă se scufundă. Săptămână îngrozitoare pentru posesorii de monede electronice

bitcoin sursă foto unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă de pe piață, a înregistrat o pierdere de 20% în ultimele 24 ore. De asemenea, Bitcoinul, cea mai cunoscută monedă electronică a suferit o scădere de aproximativ 12 procente.

Valoarea criptomonedelor a scăzut brusc în ultimele zile, pe fondul temerilor legate de scăderi pe toate piețele financiare, dar și acțiunile tehnologice americane foarte apreciate au scăzut la fel de brusc, inclusiv Amazon, care a pierdut 30% din valoare într-o lună.

Conform Daily Mail, după ce ieri s-a tranzacționat la un nivel ridicat de 2318 euro, prețul Ethereum a ajuns acum la 1665 euro – pierzând mai mult de 20% din valoarea sa în doar o zi.

Nici în cazul Bitcoin veștile nu stau mai grozav, aceasta pierzând 11,24% din valoarea sa și vânzându-se acum la 25.588 euro, asta după ce a atins un maxim istoric de 65.784 euro în urmă cu doar șase luni.

Scăderea criptomonedelor legată de încetinirea piețelor tradiționale

Spre deosebire de prăbușirile din ultimii ani, această ultimă cădere pare să fie legată de o încetinire a piețelor tradiționale. NASDAQ a înregistrat la începutul acestei săptămâni cea mai puternică scădere de o zi din iunie 2020.

Scăderea cripto a făcut să dispară de pe piețe o valoare de peste 1,5 trilioane de dolari, dar investitorii speră în continuare că prețurile vor putea să se redreseze, așa cum au făcut-o în trecut.

Ce sunt criptomonedele?

O criptomonedă este o monedă digitală care poate fi folosită pentru tranzacții online.Toate criptomonedele utilizează „blockchain” și una dintre ele poate fi creată și partajată doar prin utilizarea unor reguli specifice convenite. Pentru fiecare criptomonedă, regulile sunt ușor diferite.

Bitcoin a fost prima criptomonedă, creată în 2009. Alte monede, cum ar fi Litecoin și Dogecoin, fac același lucru, dar au niveluri ușor diferite de inflație și de reguli privind tranzacțiile.

În prezent, au loc aproximativ 270.000 de tranzacții la fiecare 24 de ore.

Aceste monede nu există ca obiecte fizice sau digitale. Ele reprezintă doar un acord colectiv cu alte persoane din rețea care atestă că moneda ta a fost „minată” în mod legitim.

Blockchain este înregistrarea modificărilor de proprietate a unei monede, care este transmisă prin rețea și întreținută de calculatoare din întreaga lume.