Infofinanciar > Esential > Estimare: Capitalizarea de piață a Elrond va depăși PIB-ul României. Când vor ajunge națiunile devansate de ecosistemele digitale
Esential

Estimare: Capitalizarea de piață a Elrond va depăși PIB-ul României. Când vor ajunge națiunile devansate de ecosistemele digitale

Elrond, sursă foto dreamstime
sursă foto dreamstime

Beniamin Mincu, fondatorul Elrond, cel mai de succes proiect de blockchain din România, este de părere că statele națiune vor fi depășite ca putere de ecosistemele digitale, pe bază de blockchain. El susține că pentru Elrond este doar o chestiune de timp până când capitalizarea sa de piață va depăși PIB al României.

„În perioada următoare vom ajunge într-un punct în care statele națiune vor fi depășite de ecosistemele digitale. Implicațiile economice ale acestor „network states” vor fi atât de mari încât vor permite mai multor oameni, din mai multe părți ale lumii, să trăiască mai bine și mai creativ. Aceste forme noi de organizare economică și socială vor întrece în influență structurile statelor națiune și asta pentru că vor permite îndeplinirea unor scopuri care aliniază interesele unui grup mult mai mare de persoane, indiferent de cetățenie, limbă, religie sau rezidență. Spre exemplu, sunt convins că Elrond, din punct de vedere al capitalizării de piață, va depăși PIB-ul României. Este doar o problemă de timp până ce acest lucru se va întâmpla”, a afirmat Beniamin Mincu în cadrul Conferinței „The Stakeborg Talks”, moderată de Vlad Mercori. 

Beniamin Mincu, fondator Elrond

Beniamin Mincu, fondator Elrond

Antreprenorul român din crypto care vrea să cucerească industria mondială

Elrond a dezvoltat portofelul digital Maiar pe care Beniamin Mincu vrea să-l transforme în primul instrument de popularizare la scară largă a tranzacțiilor pe bază de criptomonede. Obiectivul antreprenorului este de a avea primul produs din industria cypto cu 1 miliard de utilizatori.

„Diferența dintre Elrond și alte arhitecturi este că noi înțelegem că acesta nu este un „zero sum game”. În loc să ne luptăm cu Bitcoin și Ethereum și să pierdem toată energia în acest scop, înțelegem de fapt că întreaga piață se poate schimba când există o aplicație precum Maiar, care abstractizează complexitatea blockchainului pentru a putea permite unui prim miliard de oameni să interacționeze cu această tehnologie. Adopția se va întâmpla după tiparul trecerii de la dial-up la broadband. Internetul nu ar fi astăzi aici dacă nu am fi avut această mutație de paradigmă din zona de UX care creează implicit o piață nouă. În blockchain, această mutație nu s-a produs încă,” este de părere Beniamin Mincu.

El este de părere că în următorii ani tehnologia pe bază de blockchain va fi implementată în din ce în ce mai multe aplicații, fără ca oamenii să cunoască neapărat acest lucru. Elrond vrea la rândul său să dezvolte cât mai multe aplicații pe bază de blockchain, proiecte prin care arhitectura să fie ușor de înțeles și să rezolve diverse probleme.

„Noi ne concentrăm pe a identifica cele mai eficiente metode prin care vom vedea tehnologia blockchain pusă în aplicare. În zona financiară de exemplu, această tehnologie încă nu a reușit să construiască o nouă rețea de plăți care să rezolve o problemă reală pentru comercianți și consumatori, însă Elrond lucrează activ în această direcție. Mergând un pas mai departe, către zona de e-money, cred că ideea de a avea o monedă virtuală reglementată, care reușește să păstreze paritatea cu dolarul, va grăbi adopția tehnologiei blockchain. Dacă până de curând lipseau anumite componente din tot acest puzzle, în prezent cred că este o perioadă optimă pentru apariția unui astfel de proiect, iar Elrond lucrează nu la unul, ci la două proiecte de monede virtuale de tip stablecoin,” anunță Beniamin Mincu.

The Stakeborg Talks promovează oportunitățile aduse de tehnologia blockchain

Seria de conferințe „The Stakeborg Talks” promovează oportunitățile economice și culturale pe care tehnologia blockchain le poate genera, invitând la dezbateri personalități marcante și lideri de opinie care activează în această zonă sau în industrii conexe. În cadrul conferințelor sunt abordate teme de interes din zona crypto, dezbătându-se totodată modul în care tehnologia blockchain poate acelera eforturile de digitalizare a mediului public și privat din România.

Astfel, dialogurile moderate de Vlad Mercori, CEO Stakeborg, au loc în prezența publicului, în unele dintre cele mai mari orașe ale României. În cadrul primei ediții, Vlad Mercori i-a avut ca invitați pe Beniamin Mincu și Florin Grozea. Dialogul complet cu fondatorul Elrond poate fi urmărit aici. Totodată, dezbaterea dintre Vlad Mercori și Florin Grozea va putea fi urmărită începând de duminică, 22 mai, ora 20.00, pe canalul de youtube Stakeborg.