Infofinanciar > Lumea la zi > Rușii nu sună mobilizarea generală. Războiul nu va mai dura mult timp
Lumea la zi

Rușii nu sună mobilizarea generală. Războiul nu va mai dura mult timp

razboi-ucraina, sursa foto hotnews
sursa foto hotnews

O declarație a ofițerului de informații al Corpului de Marină din SUA, Scott Ritter, în legătură cu războiul din Ucraina a cauzat multe controverse. Acesta a afirmat într-un interviu acordat canalului Through the eyes de pe YouTube, că armata ucraineană va fi înfrântă în următoarele luni, vor fi pierderi umane semnificative și soldați capturați.

„Orice ucrainean care se află acum pe câmpul de luptă va muri, va fi rănit sau capturat în următoarele luni. Vorbim despre sute de mii de oameni. Aceasta este soarta lor”, a prezis expertul.

Reprezentantul SUA a declarat că armata Ucrainei nu va putea pătrunde în liniile armatei ruse, deoarece forțele militare ucrainene ar putea suferi pierderi teribile de capital uman. Acesta a semnalat că înfrângerea Ucrainei este evidentă și se va întâmpla în această vară, când resursele umane și de armament ale ucrainenilor vor fi pe final.

Rusia nu sacrifică întreaga forță umană

Prin ridicarea vârstei de recrutare, a renunțat Kremlinul la ideea de mobilizare totală? Experții sugerează că, prin creșterea vârstei de recrutare în Rusia de la 18 la 21 de ani, se poate indica faptul că autoritățile ruse se așteaptă ca războiul din Ucraina să nu dureze mai mult de trei ani.

Experții sugerează că, prin creșterea vârstei de recrutare în Rusia de la 18 la 21 de ani, se poate indica faptul că autoritățile ruse se așteaptă ca războiul din Ucraina să nu dureze mai mult de trei ani.

Proiectul de lege privind creșterea vârstei de recrutare, care se află acum în Duma de Stat, indică faptul că Kremlinul nu are planuri imediate de a ordona mobilizarea totală a țării în viitorul apropiat, au relatat analiștii Institutului american pentru studiul războiului (ISW) în rezumatul său zilnic.

Amendamentele propuse la legea „Despre serviciul militar”, care au fost depuse la Duma de Stat, vor crește vârsta minimă de recrutare în trei trepte, de la 18 la 21 de ani, în timp ce limita superioară de vârstă va fi majorată de la 27 la 30 de ani.

Războiul nu va fi pe termen lung

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a propus modificările în timpul unei reuniuni a consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării (MoD) din 21 decembrie. De atunci, oficialii ruși au oferit declarații contradictorii cu privire la ideea majorării vârstei, dacă se va aplica sau nu la următoarele cicluri de recrutare din primăvara și toamna anului 2023.

„Creșterea imediată a limitei de vârstă are probabil ca scop extinderea intervalului de vârstă necesar recrutării pentru a satisface nevoile actuale ale Forțelor Armate Ruse din Ucraina, precum și pentru a reduce cerințele generale pentru recrutare în anii următori”, se arată în raportul ISW.

În același timp, o creștere treptată a vârstei minime va oferi, de fapt, amânări pentru viitorii recruți suplimentari, spun analiștii.

Analiștii sugerează că, în acest fel, Kremlinul încearcă să protejeze o nouă generație de ruși de consecințele demografice și sociale ale conflictului din Ucraina. De asemenea, schema de creștere a vârstei de încorporare poate indica faptul că autoritățile ruse nu se așteaptă ca războiul din Ucraina să dureze mai mult de următorii trei ani, scrie ISW, concluzionând că Kremlinul se teme de faptul că populația rusă nu va accepta cu ușurință perspectiva unei mobilizări complete, conform KyivPost .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.