Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia folosește muniție „expirată” pe frontul din Ucraina. Kremlinul somează producătorii de armament
Lumea la zi

Rusia folosește muniție „expirată” pe frontul din Ucraina. Kremlinul somează producătorii de armament

Soldați ruși, sursă foto People
sursă foto People

Rusia a fost forțată să folosească muniție veche, declarată anterior improprie pentru utilizare, afirmă serviciile de informații britanice, conform Insider.

Rusia folosește muniție militară veche care a fost declarată anterior ca fiind improprie pentru utilizare, au declarat serviciile de informații britanice. Trupele Moscovei sunt atât de sărace în muniție încât multe locuri de pe front au acum „raționalizarea extremă a obuzelor”.

Acesta este probabil un motiv cheie pentru care noua ofensivă a Rusiei nu a progresat, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Rușii folosesc muniție expirată

Rusia a fost forțată să elibereze muniție veche care a fost catalogată anterior ca fiind improprie pentru utilizare, armata sa confruntându-se cu o lipsă majoră de muniție în Ucraina, potrivit serviciilor secrete britanice.

Ministerul britanic al Apărării a declarat marți, într-o actualizare a informațiilor, că Rusia „aproape sigur a recurs deja la emiterea de stocuri vechi de muniție care au fost categorisite anterior ca fiind improprii pentru utilizare”, conform Business Insider.

Acesta a precizat că penuria de muniție de artilerie din ultimele săptămâni „s-a agravat probabil până la punctul în care raționalizarea extrem de punitivă a obuzelor este în vigoare în multe părți ale frontului”.

Acest lucru explică, probabil, de ce Rusia nu a înregistrat niciun câștig semnificativ de când a început ofensiva mult așteptată la începutul acestei primăveri, a declarat Ministerul Apărării.

Este, de asemenea, „aproape sigur” un motiv cheie pentru care nicio formațiune rusă nu a reușit recent să genereze o acțiune ofensivă semnificativă din punct de vedere operațional, a spus Ministerul Apărării.

Companiile de apărare, somate de guvernul rus

Ministerul britanic a adăugat că guvernul rus a intervenit pe lângă companiile de apărare care nu își îndeplinesc cotele de producție.

Acest lucru arată că Rusia „aplică din ce în ce mai mult principiile unei economii de comandă complexului său industrial militar”, deoarece știe că capacitatea sa de producție în domeniul apărării este o vulnerabilitate cheie în eforturile sale în Ucraina, a spus acesta.

Rusia a folosit echipamente învechite de-a lungul invaziei sale în Ucraina, care a început în februarie 2022, inclusiv unele echipamente care datează din Uniunea Sovietică.

Acest lucru include scoaterea din depozite a tancurilor din epoca sovietică pentru a lupta, deoarece suferă pierderi grele de vehicule militare, și utilizarea de rachete mai puțin precise din timpul Uniunii Sovitice.

Ministerul britanic al Apărării a declarat la începutul acestei luni că Rusia și-a etalat tehnologia militară avansată în întreaga lume, în același timp în care soldații săi din Ucraina sunt forțați să se bazeze pe echipamente vechi.