Infofinanciar > Lumea la zi > Rușii așteaptă cu sufletul la gură discursul lui Vladimir Putin! „Este cel mai strălucitor far politic”
Lumea la zi

Rușii așteaptă cu sufletul la gură discursul lui Vladimir Putin! „Este cel mai strălucitor far politic”

Vladimir Putin Sursa foto G4Media.ro
Sursa foto G4Media.ro

Potrivit unor deputați din toate cele cinci partide din Duma de Stat, camera inferioară, intervievați de TASS în ajunul discursului lui Vladimir Putin, subiectul „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina va fi tema centrală a discursului  președintelui în în fața Adunării Federale – parlamentul reunit al Federației Ruse.

Parlamentarii așteaptă, de asemenea, ca președintele să ofere îndrumări cu privire la progresul economic al țării, capacitățile de apărare și securitate și măsurile de securitate socială.

Despre ce va vorbi Vladimir Putin

Potrivit lui Evgheni Revenko, șeful adjunct al grupului parlamentar al partidului Rusia Unită (al lui Putin) din Duma, Rusia se află „într-un moment istoric crucial”, iar președintele va acorda cel mai probabil o atenție deosebită temei principale din acest an – „operațiunea militară specială” din Ucraina. Potrivit lui Revenko, în discursul prezidențial s-ar putea discuta despre modul în care se desfășoară operațiunea specială, despre măsurile necesare pentru a sprijini participarea acesteia și despre modul în care se dezvoltă economia și industria. În plus, Revenko anticipează că președintele va discuta despre măsurile anti-sancțiuni, garantarea capacităților de apărare și securitatea statului și măsuri de sprijin social.

Europarlamentarul a subliniat că Parlamentul trebuie să înceapă cât mai curând posibil „executarea legislativă a mesajului lui Vladimir Putin„. Potrivit acestuia, Rusia Unită, în calitate de cel mai mare partid, ar trebui să „garanteze că toate sarcinile care urmează să fie atribuite de președinte sunt rezolvate”.

„Preşedintele este liderul nostru comun, toată lumea se adună în jurul lui acum. Dar, în acelaşi timp, preşedintele este liderul partidului nostru şi, bineînţeles, toate sarcinile pe care le va stabili vor fi cu siguranţă îndeplinite de noi. Acest lucru este stabilit”, a declarat Revenko.

Teritoriile ucrainene anexate, un subiect fierbinte

Potrivit Nadejdei Shkolkina, prim-vicepreședinte al comisiei de politică economică a Dumei, și ea din Rusia Unită, accentul se pune pe integrarea „în cadrul juridic al Rusiei” a noilor teritorii ucrainene dobândite de Moscova.

„În acelaşi timp, aş dori ca mesajul să se concentreze pe dezvoltarea potenţialului economic al ţării – de la soluţii revoluţionare la facilităţi specifice”

Ea și-a amintit, de exemplu, că președintele își stabilise anterior obiectivele de creștere a exporturilor agricole la 45 de miliarde de dolari pe an până în 2024, de înființare a 25 de campusuri până în 2030 și de renovare a 7.300 de școli până în 2026.

„Este posibil ca toate aceste obiective să fi părut prea ambiţioase şi chiar oarecum nerealiste la un moment dat. Dar, după cum arată viaţa, fără planuri ambiţioase este imposibil să construieşti o economie de succes şi, prin urmare, un stat prosper”, a subliniat Şkolkina.

Potrivit lui Ivan Melnikov (Partidul Comunist), prim-vicepreședinte al Dumei, recenta Conferință de Securitate de la Munchen a oferit „semnale controversate” care trebuie abordate prin „elaborarea legilor necesare”.

Vladimir Putin aduce lumina în Dumă

Duma de Stat este pregătită să lucreze în mod consolidat şi cât mai rapid posibil pentru apărarea intereselor naţionale ale Rusiei şi asigurarea securităţii şi unităţii ţării în faţa ameninţărilor sonore”, a spus el.

Discursul prezidențial în fața parlamentului este „cel mai strălucitor far politic”, potrivit lui Aleksei Didenko, șeful adjunct al grupului parlamentar al Partidului Liberal Democrat (ultranaționalist) din Duma, deoarece președintele „se oprește asupra preocupărilor cheie ale existenței țării”.

„Evident, totul în Rusia este acum subordonat realizării obiectivelor operaţiunii speciale, iar această idee, suntem convinşi, va pătrunde în mesajul din 2023 şi, prin urmare, principalul lucru pe care îl aşteptăm de la preşedinte este să inspire ţara şi armata”, a declarat parlamentarul pentru TASS, menţionând că „politica socială devine, de asemenea, un subiect fierbinte al fiecărui mesaj”.

Președintele Noului Partid al Poporului, Aleksei Neceaev, preconizează că discursul președintelui va include discuții despre „subiectul operațiunii speciale și sprijinul pentru participarea la aceasta”. Noul Partid al Poporului este un partid centrist care a fost creat la 1 martie 2020.

„Poziţia şi sprijinul preşedintelui sunt importante pentru oameni”, a declarat el. În plus, problemele legate de „asistenţa acordată noilor regiuni şi de integrarea lor în Federaţia Rusă” sunt, de asemenea, relevante în prezent şi  crede că preşedintele le va acorda, de asemenea, atenţie. „Subiectul-cheie este nivelul de trai în Rusia. Sunt sigur că vom auzi despre ceea ce se face pentru a se asigura că oamenii au locuri de muncă cu salarii normale, alimente accesibile, medicamente necesare”, a spus Neceaev, potrivit Blacknews.ro.