Infofinanciar > Lumea la zi > România, atât de aproape de ”Ultimul bastion al civilaziției” . Vezi cele mai siropoase declarații de 9 mai
Lumea la zi

România, atât de aproape de ”Ultimul bastion al civilaziției” . Vezi cele mai siropoase declarații de 9 mai

steaguri-sursa-foto-unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Aleksandr Lukașenko și-a reafirmat sprijinul pentru invazia condusă de Vladimir Putin în Ucraina cu ocazia discursului ținut de 9 Mai. La această dată, Belarus, Rușia și alte republici ex-sovietice sărbătoresc ”Ziua Victoriei”, momentul în care URSS și-a declarat victoria asupra Germaniei naziste.

„Belarusul trebuie să sprijine Rusia. Noi am fost mereu împreună, am fost mereu uniţi. Şi orice ar face Occidentul, orice săgeţi ar arunca în direcţia noastră, nu vor reuşi să ne rupă în bucăţi şi să ne dezbine. Belarusul nu este un agresor. Însă, rămânând aliat şi partener strategic al Rusiei frăţeşti, noi o vom sprijini prin toate mijloacele” a declarat Lukașenko conform TASS.

Președintele nerecunoscut al Belarusului a afirmat de mai multe ori că Rusia, care a lansat la 24 februarie invazia asupra Ucrainei, parţial şi de pe teritoriul Belarusului, a fost nevoită să acţioneze deoarece Kievul „provoca Rusia”. Este de menționat că asaltul asupra Kievului a început după exerciţii militare comune desfăşurate de Rusia şi Belarus.

Occidentul vrea să distrugă unitatea Ruso-Belarusă

Atât Putin, cât și Lukașenko au avut aceeași temă în discursurile pe care le–au ținut: occidentul vrea să distrugă valorile tradiționale și ascunde adevărul de cetățeni. „Mass-media britanice, americane, franceze continuă să-şi alimenteze auditoriul împotriva Rusiei şi Belarusiei, formând în conştiinţă o imagine falsă de agresor. Ei au în vizor unitatea noastră, ultimul bastion al civilizaţiei noastre”, a afirmat Lukaşenko.

El a mai spus că europenii și americanii simpli vor avea de suferit mult mai mult decât rușii și bielorușii în urma sancțiunilor economice și restricțiilor pe care Uniunea Europeană și SUA le-au luat până acum împotriva celor două state.

În Piața Roșie din Moscova, președintele Vladimir Putin a rostit și el un discurs și a prezidat o paradă militară la Moscova unde au fost expuse trupe, tancuri și rachete balistice intercontinentale. ”Nu vom renunța niciodată la iubirea pentru Patria Mamă, la credință și valorile tradiționale, la obiceiurile strămoșilor noștri, la respectul pentru toate popoarele și culturile. Și în Occident, aparent, au decis să anuleze aceste valori vechi de o mie de ani.” a declarat președintele rus.