Infofinanciar > Lumea la zi > De ce nu au zburat avioanele la parada militară din Rusia? Explicațiile halucinante ale Kremlinului
Lumea la zi

De ce nu au zburat avioanele la parada militară din Rusia? Explicațiile halucinante ale Kremlinului

parada militara Rusia - sursa foto - mediafax.ro
parada militara Rusia - sursa foto - mediafax.ro

9 mai este zi de sărbătoare în Rusia, însă parada nu va mai avea și componenta aeriană anul acesta, spune purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov. Motivul pentru care nu vor zbura avioane deasupra Pieței Roșii de la Moscova este reprezentat de condițiile meteo care sunt nefavorabile pentru aceasă acțiune, susține oficialul rus.

Înainte de paradă, Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin urma să țină un discurs în Piața Roșie, la tribuna Kremlinului. Finalul paradei militare avea să fie marcat tot de președintele Rusiei, care, respectând tradiția, urma să depună flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, situat chiar lângă zidul Kremlinului.

„Componenta aviatică nu va avea loc din cauza vremii” a spus Dmitri Peskov, însă pe cerul Moscovei totul a fost albastru și senin.

Conform TASS, în acest an, în Piața Roșie vor fi 11.000 de militari care vor participa la această paradă, iar coloana mecanizată va conține 131 de unități de tehnică armată.

Oaspeții care au fost invitați la tribună au primit daruri cu valoare simbolică, printre care se regăsesc: un tanc mic, model T-90MC, la scară 1:35 făcut de firma rusă producătoare de tehnică militară „Zvezda”; o pătură mică în culori de camuflaj și șepci de culoare roșie.

Totul mergea bine la pregătire

Cu câteva zile înainte de paradă,  au fost repetiții unde au participat și navele aeriene militare ale Rusiei, printre care și cel numit „avionul Apocalipsei”. Acest vehicul aerian ar folosi ca un post strategic de comandă în eventualitatea în care va exista un război nuclear. Avionul a zburat săptămâna trecută alături de bombardiere strategice și aeronave de luptă pe cerul Moscovei.

Agresiunile și ororile din Ucraina sunt numite de ruși drept „operațiunea specială pentru denazificare”. Conform Kremlinului, aceste acțiuni au loc și pentru protejarea comunității rusofone din partea de est a Ucrainei, teritoriu unde se află și orașele Lugansk și Donețk.

Occidentul și Kievul consideră aceste lucruri drept un pretext pentru liderul de la Kremlin să invadeze Ucraina.

Pierderile Rusiei, conform Ministerului Apărării din Ucraina, sunt atât de ordin uman cât și tehnic. În jur de 24.700 de soldați ruși au fost fie uciși, răniți în timpul atacurilor sau capturați. Între daunele pe care le-a suferit armata de la Kremlin se regăsesc și 1.092 de tancuri, 1.907 vehicule militare, 10 nave maritime, 499 de mecanisme de artilerie, 155 de elicoptere, 89 de rachete de croazieră și 196 de avioane.

Nu doar că o găsește ca fiind perfect motivată, dar Vladimir Putin afirmă și că acțiunea care are loc în Ucraina este una absolut necesară. Potrivit șefului de stat din Rusia, occidentul plănuia invadarea pământului lor, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată în anul 2014.