Infofinanciar > Lumea la zi > Putin, discurs delirant despre tancurile germane care „invadează din nou Rusia”! „Vedem cum ideologia nazismului ne amenință”
Lumea la zi

Putin, discurs delirant despre tancurile germane care „invadează din nou Rusia”! „Vedem cum ideologia nazismului ne amenință”

Vladimir Putin, președintele Rusiei Sursa foto Wikiwand
Sursa foto Wikiwand

Președintele rus Vladimir Putin a comparat invazia sa în Ucraina cu lupta împotriva Germaniei naziste, într-un discurs ținut cu ocazia aniversării a 80 de ani de la victoria sovietică în bătălia de la Stalingrad, reiterându-și afirmațiile nefondate despre nazism.

Într-un discurs înflăcărat ținut la Volgograd, cunoscut sub numele de Stalingrad până în 1961, Putin a criticat Germania pentru că a ajutat înarmarea Ucrainei și a declarat, nu pentru prima dată, că este pregătit să apeleze la întregul arsenal rusesc, care include și arme nucleare.

„Din nefericire, vedem că ideologia nazismului în forma și manifestarea sa modernă amenință din nou în mod direct securitatea țării noastre”, a declarat Putin în fața unei audiențe de ofițeri de armată și membri ai grupurilor patriotice și de tineret locale.

„Din nou și din nou trebuie să respingem agresiunea Occidentului colectiv. Este incredibil, dar este un fapt: suntem din nou amenințați de tancurile germane Leopard cu cruci pe ele.”, a spus el.

Rușii s-au folosit de tancurile germane trimise Ucrainei pentru a întări noțiuni de propagandă

Oficialii ruși au făcut paralele cu lupta împotriva naziștilor încă de când forțele rusești au intrat în Ucraina, în urmă cu aproape un an. Ucraina, care a făcut parte din Uniunea Sovietică și care a suferit la rândul ei distrugeri din partea forțelor lui Hitler, respinge aceste paralele drept pretexte false pentru un război de cucerire imperială.

Stalingrad a fost cea mai sângeroasă bătălie din cel de-al Doilea Război Mondial, când Armata Roșie sovietică, care a avut pierderi de 1 milion de soldați, a învins puterea nazistă în anii 1942-1943. Putin a evocat ceea ce a spus că a fost spiritul apărătorilor de la Stalingrad pentru a explica de ce crede că Rusia va învinge în Ucraina, spunând că bătălia din Al Doilea Război Mondial a devenit un simbol al „naturii indestructibile a poporului nostru”.

„Cei care atrag țările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia și … se așteaptă să obțină o victorie asupra Rusiei pe câmpul de luptă, se pare că nu înțeleg că un război modern cu Rusia va fi cu totul diferit pentru ei. Noi nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem mijloacele de a răspunde, iar acest lucru nu se va încheia cu utilizarea vehiculelor blindate, toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru.”, a spus acesta.

De asemenea, Putin a depus o coroană de flori la flacăra eternă a complexului memorial al soldaților Armatei Roșii căzuți la datorie, unde a condus un moment de reculegere pentru cei care au murit în luptă. Amenințările voalate ale lui Putin au venit după ce fostul președinte al țării, Dmitri Medvedev, a declarat că furnizorii de arme ai Rusiei își vor crește „semnificativ” livrările în 2023 pentru a ajuta forțele sale să provoace o „înfrângere zdrobitoare” în Ucraina.

Rusia va primi și mai multe arme anul acesta

„Forțele noastre armate primesc în mod regulat livrări complete de diferite tipuri de rachete. Livrările de toate tipurile de echipamente militare vor crește semnificativ în 2023”, a declarat Medvedev, care este vicepreședinte al puternicului Consiliu de Securitate, într-o postare pe rețelele de socializare.

Capitalele occidentale și analiștii militari au declarat că Moscova ar putea fi în criză de unele livrări militare, după ce a lovit Ucraina cu milioane de proiectile de artilerie și mii de rachete de când a invadat-o în februarie anul trecut. Oficialii de la Moscova neagă aceste afirmații și spun că au toate resursele necesare pentru a executa ceea ce încă numește o operațiune militară specială în Ucraina, potrivit ABC.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.