Infofinanciar > Lumea la zi > Moscova dezvăluie o posibilă „nouă armă” a ucrainenilor! Kievul recrutează femei cu pregătire chimică pentru a participa la „programe biologice”
Lumea la zi

Moscova dezvăluie o posibilă „nouă armă” a ucrainenilor! Kievul recrutează femei cu pregătire chimică pentru a participa la „programe biologice”

Hacker
Sursă foto: unsplash

Femeile cu studii chimice și biologice au început să fie recrutate pentru a servi în Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) în vederea trimiterii ulterioare pe front, transmit agențiile de stat rusești.

Declarația a fost făcută pe data de 13 martie de un expert militar, locotenent-colonelul Miliției Populare din Republica Populară Luhansk (RPL), Andrei Marochko, și a fost preluată de media de stat rusă și propaganda rusă.

„În plus față de specialitățile militare tradiționale, există o creștere a cererii pentru cei care au avut o educație civilă în domeniul chimiei, biologiei, biotehnologiei și medicinei veterinare. Vârsta preferată este între 22 și 45 de ani”, a precizat el într-o postare pe canalul propriu de Telegram.

Propaganda rusă sugerează că biologii au devenit militari

Potrivit lui Marochko, femeile care au semnat contractul sunt acceptate pentru serviciul militar într-un mod rapid, cu atribuirea unei specialități militare.

La 10 martie, generalul-locotenent Igor Kirillov, șeful forțelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale forțelor armate ruse, a declarat că Ministerul rus al Apărării deține informații despre peste 100 de ucraineni care au participat la programe biologice cu dublă destinație. În plus, partea rusă va verifica mai mult de 10 americani pentru implicarea în implementarea acestor programe biologice, despre care nicio organizație media independentă sau internațională nu a oferit dovezi cum că ar exista.

Propaganda rusă și armele biologice

La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin, în discursul său în fața Adunării Federale, a subliniat că Statele Unite și NATO își desfășoară „bazele militare și laboratoarele biologice secrete” în apropierea graniței rusești, stăpânind teatrul de operațiuni militare.

În aprilie 2022, Ministerul rus al Apărării a vorbit despre existența în Ucraina a unei „rețele de laboratoare biologice” care funcționează în cadrul programului Pentagonului. Atunci, departamentul a subliniat că oamenii de știință americani au testat medicamente biologice potențial periculoase pe pacienții din spitalul de psihiatrie din Harkov în perioada 2019-2021.

Propaganda rusă transmite că din 24 februarie 2022, Kremlinul desfășoară o „operațiune specială pentru a proteja Donbass”, ai cărui locuitori au refuzat să recunoască rezultatele loviturii de stat din 2014 din Ucraina. Decizia de a o desfășura a fost luată de Putin pe fondul „agravării situației din regiune din cauza bombardamentelor trupelor ucrainene”.

Propaganda rusă și povestea „bombei murdare”

În contextul în care armata rusă nu a reușit nicio victorie semnificativă pe frontul din Ucraina în ultima jumătate de an, Kremlinul a reluat discursul de dezinformare conform căruia ucrainenii ar pregăti „o bombă murdară”.

Rușii au mers atât de departe încât au „demascat” acest plan în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU. Consiliul a încercat de zeci de ori anul trecut să emită o rezoluție prin care să condamne războiul din Ucraina, însă de fiecare dată rușii și-au folosit dreptul de veto pentru a o bloca.