Infofinanciar > Lumea la zi > „Opriți angajările la nivel mondial!” Elon Musk s-a apucat să concedieze angajații Tesla
Lumea la zi

„Opriți angajările la nivel mondial!” Elon Musk s-a apucat să concedieze angajații Tesla

Elon Musk, Sursă foto: romaniatv.net

CEO-ul Tesla, cea mai valoroasă companie din industria auto la nivel mondial, cu o capitalizare de piață de aproximativ 800 miliarde de dolari, are în plan concedierea a 10% din angajații săi. Știrea a fost publicată de Reuters, conform unor informații bazate pe mail-uri interne ale companiei Tesla din zona executivă.

Elon Musk are „un sentiment super prost” legat de modul în care evoluează economia și are nevoie de reducerea personalului cu aproximativ 10% a producătorului de mașini electrice, a spus acesta într-un email cu unul dintre executivii săi.

Tesla nu mai angajează

Mesajul, transmis joi și intitulat „opriți angajările la nivel mondial”, a venit la două zile după ce miliardul a transmis personalului că munca de acasă nu este permisă la Tesla. Elon Musk a anunțat că angajații companiei trebuie să vină cel puțin 40 de ore pe săptămână la muncă, altfel vor fi considerați concediați. Se pare că teama celui mai bogat om de pe glob cu privire la o criză mondială este reală.

Tesla avea aproximativ 100.000 de angajați la nivel mondial la sfârșitul anului 2021. Compania nu a emis niciun comunicat oficial cu privire la știrea apărută în spațiul internațional până la momentul actual.

„Acțiunile Tesla au scăzut vineri cu aproape 3% în tranzacțiile pre-market din SUA, iar acțiunile sale listate la Frankfurt au scăzut cu 3,6%. Contractele futures Nasdaq din SUA au devenit negative și se tranzacționau cu 0,6% mai puțin”, scrie Reuters.

Încă nu sunt semne de recesiune

Totuși cererile pentru mașinile Tesla sau alte vehicule electrice nu au scăzut în ultimele luni și majoritatea indicatorilor tradiționali care analizează riscul de recesiune nu s-au materializat. O lovitură puternică pentru Tesla a fost și punerea pe hold a operațiunilor din fabrica din Shanghai după ce a fost închisă din cauza lockdown-ului COVID-19. În China, Elon Musk este în competiție cu companii de stat ale guvernului care produc mașini electrice de oraș și le vând cu câteva mii de euro.

„Sentimentul rău al lui Musk este împărtășit de mulți oameni”, a spus Carsten Brzeski, șeful global al cercetării macroeconomice la banca olandeză ING. „Dar nu vorbim despre recesiune globală. Ne așteptăm la o răcire a economiei globale spre sfârșitul anului. SUA se vor răci, în timp ce China și Europa nu-și vor reveni.