Infofinanciar > Lumea la zi > Încă o lovitură pentru Elon Musk! Motivul pentru care miliardarul a fost dat în judecată
Lumea la zi

Încă o lovitură pentru Elon Musk! Motivul pentru care miliardarul a fost dat în judecată

Musk sursa foto Blogtienao
Sursa foto: Blogtienao

Miliardarul Elon Musk a fost dat în judecată de acționari Twitterului. Motivul a fost anunțarea cu întârziere a participării economice acumulate la platforma de social media. Acționarii au depus miercuri o plângere la tribunalul federal din California.

Este posibil ca Elon Musk să fi făcut o economie în valoare de 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit cumpărarea unui procent mai mare de 5% din Twitter, conform news.ro. După aceea au urmat cumpărarea altor acțiuni, astfel el ajungând să dețină la momentul actual aproximativ 9,2% din întreaga companie.

Ce efect a avut decizia lui Musk?

„Prin amânarea dezvăluirii participaţiei sale în Twitter, Musk s-a implicat în manipularea pieţei şi a cumpărat acţiuni Twitter la un preţ artificial scăzut”, au spus investitorii, conduşi de un acţionar din Virginia, William Heresniak.

Procesul cu investitorii vine după ce Elon Musk a anunțat preluara Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.  Proprietarul producătorului de mașini electrice Tesla a ajuns la un acord cu consiliul de administrație al platformei. Anunțul a fost făcut chiar pe Twitter într-un comunicat, relatează AFP.

Inițial, șefii de la Twitter nu au fost de acord cu ideea de cumpărare a miliardarului. Lucrurile s-au schimbat cel mai probabil la presiunea acționarilor.

Elon Musk a declarat ulterior că platforma va fi reformată sub conducerea sa. Această modificare se va produce și în cazul moderării conținutului. Este posibil ca o bună parte a restricțiilor legate de ceea ce se poate posta să fie înlăturate. Acest lucru ar duce la instalarea haosului.

Musk vrea să introducă noi schimbări în structura platformei de social media 

La momentul actual, Twitter interzice discursul ce conține amenințări violente. Acesta a luat în ultimii ani măsuri serioase împotriva companiilor coordonate de dezinformare, mai ales când este vorba de alegeri sau când a fost vorba de Covid.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a spus într-un comunicat.

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”,a mai afirmat Musk.

Miliardarul  și-a asigurat o finanțare de 25,5 miliarde de dolari prin datorii și întreprinderi în marjă. El oferă un angajament propriu de aproximativ 21 de miliarde de dolari.