Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk scrisoare sarcastică pentru angajații Tesla! Munca de acasă se face la birou
Lumea la zi

Elon Musk scrisoare sarcastică pentru angajații Tesla! Munca de acasă se face la birou

Elon Musk, Sursă foto: romaniatv.net
sursa foto - romaniatv.net

Elon Musk, fondatorul Tesla le-a cerut angajaților companiei auto să se întoarcă la birouri sau să își dea demisia în caz de refuz, potrivit unui document intern care a început să fie circulat pe platformele social media, conform Reuters.

Agenția Reuters a declarat că nu a putut confirma autenticitatea documentului, iar, Tesla nu a dorit să ofere comentarii privind informația. Musk a venit cu un răspuns, pe Twitter unei postări despre știre, afirmând că angajații care nu vor să se întoarcă la birou „ar trebui să se prefacă că lucrează altundeva”.

„Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru minim (și chiar mă refer la minim) 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla”, este scris în document.

Remote sau nu?

Documentul intern, despre care se vorbește în presă, al Tesla obținut de internauți afirmă că Elon Musk „va revizui și aproba” cazurile în care angajații au motive legitime să nu poată întruni numărul minim de ore impus.

Tesla este ultima dintr-o serie de companii importante care le impun angajaților să se întoarcă la birouri după pandemia de COVID-19 însă unii mari angajatori au îmbrățișat munca de la distanță pe termen nedefinit sau un sistem hibrid. Google, de exemplu, mizează că interacțiunile față în față dintre angajații săi sunt cea mai bună soluție după ce le-a impus acestora în vara anului trecut să se vaccineze anti-Covid pentru a-și păstra locul de muncă.

În aceleași timp, Twitter a anunțat în luna martie prin mesajul transmis de CEO-ului Parag Agrawal că își va redeschide birourile dar că angajații vor putea în continuare să lucreze de acasă dacă doresc acest lucru. 

Agrawal a confirmat practic anunțul făcut de Twitter în mai 2020, în plină pandemie, că angajații săi vor putea rămâne să lucreze de acasă „pentru totdeauna”.

Rămâne de văzut dacă Musk va impune o schimbare a acestei politici la Twitter în cazul în care negocierile pentru cumpărarea platformei social media sunt finalizate cu succes.