Infofinanciar > Lumea la zi > Occidentul tremură din nou la amenințările din partea Moscovei. Negocierea dintre Zelenski și Putin, scenariu respins
Lumea la zi

Occidentul tremură din nou la amenințările din partea Moscovei. Negocierea dintre Zelenski și Putin, scenariu respins

Putin și Zelenski Sursa foto MagnaNews
Sursa foto MagnaNews

Vladimir Putin aduce din nou în discuție armele nucleare. Liderul rus a sugerat că nu aruncarea bombelor nucleare asupra orașelor mari va pune capăt războiului.

Amenințarea a fost transmisă direct lui Emmanuel Macron în timpul unei conversații telefonice. Între timp, Statele Unite ale Americii  încearcă să convingă Ucraina să negocieze pacea cu conducerea Kremlinului.

Populația este o victimă clară a războiului dintre Rusia și Ucraina, fiind din ce în ce mai afectată, suferind constant de ororile iernii reci și întunecate.

Atacurile de la Hiroshima și Nagasaki

În weekend, Emmanuel Macron a avut o conversație telefonică cu Vladimir Putin. Cel din urmă l-a avertizat pe președintele Franței cu privire la un atac nuclear. Liderul rus a adus în discuție atacurile atomice de la Hiroshima și Nagasaki, care în opinia lui ,,demonstrează că nu trebuie să distrugi un oraș mare pentru a pune capăt războiului”.

Analiştii cred că Putin nu a abandonat ideea unui atac nuclear tactic în Ucraina pentru a menţine controlul asupra teritoriilor anexate ilegal. Ca şi în cazul Hersonului, armata rusă continuă să piardă teren. ,,Dacă veți dori să plecaţi și scăpați de bombardamente și acțiuni militare, vom fi întotdeauna bucuroși să vă ajutăm”, a declarat Kirill Stremousov, şef al administraţiei ruse, conform observatornews.ro.

Cum arată tabloul de război?

Forțele de ocupație poartă haine civile și locuiesc în case private pentru a înșela armata Kievului. Pe lângă ofensiva în curs, capitala a rămas neputincioasă, fără energie electrică, aceasta fiind o altă metodă de intimidare folosită de ruși.

„Trebuie să rezistăm iernii care vine, iar la primăvară să fim şi mai puternici decât acum, şi mai bine pregătiţi pentru eliberarea întregului nostru teritoriu”, a subliniat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Încă din această dimineață, au avut loc mai multe întreruperi ale curentului electric pe toată suprafața de nord a țării. ,,Duşmanii noştri fac totul pentru ca oraşul să rămână fără căldură, electricitate şi apă şi, în general, pentru ca noi toţi să murim. Aceasta este misiunea lor”, a completat Vitali Klitschko, primarul Kievului.

Zelenski și Putin refuză negocierea directă

Pe front, un atac puternic cu 72 de obuze a distrus mai multe case din Sumî. Răspunsul a venit cu un contraatac ucrainean la Donețk. Flăcări uriașe au cuprins clădirile căilor ferate după un atac cu rachete HIMARS, iar armata rusă pare să fie epuizată. Un soldat care încerca să se salveze de dronele aruncate de militarii ucraineni a fost surprins în timpul luptei. În disperare, soldatul aruncă o bombă care aterizează tot deasupra sa, înainte ca aceasta să explodeze.

Marinarii ruși s-au plâns că generalii lor îi tratează ca pe ,,carne de tun” și că sute de soldați au pierit din cauza unui plan dezastruos. Un întreg batalion a fost distrus într-o bătălie la Lugansk, unde din 570 de soldați, au existat doar 39 de supraviețuitori. Aceasta este o situație în care americanii încearcă să unească cele două tabere.

Jack Sullivan, unul dintre cei mai influenți consilieri ai lui Joe Biden, a vizitat Kievul și a încercat să-l convingă pe Zelenski să accepte discuții directe cu Putin pentru a pune capăt războiului. Deocamdată, ambele țări resping scenariul unei negocieri directe.