Infofinanciar > Lumea la zi > Medvedev amenință un senator american! „Oamenii ca el suferă accidente aviatice”. Atacuri fără precedent la adresa SUA
Lumea la zi

Medvedev amenință un senator american! „Oamenii ca el suferă accidente aviatice”. Atacuri fără precedent la adresa SUA

Dmitry-Medvedev foreignpolicy.com
sursa foreignpolicy.com

Dmitri Medvedev, președintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că atacul asupra dronei americane a fost efectuat deasupra unei părți a teritoriului rusesc, iar americanii au luat-o „complet razna”.

„În general, vorbind pe înţelesul tuturor, americanii au luat-o complet razna. Şi a avea milă de ei nu este corect. Deși contactele militare sunt necesare, bineînțeles”, a declarat Medvedev, fostul președinte al Rusiei.

Potrivit lui Medvedev, codul aerian folosește termenii „zone interzise” și „zone restricționate”. El consideră că dronele ar trebui să respecte aceste reguli, în special în timpul operațiunilor de luptă.

„Dronele trebuie să respecte aceste reguli, mai ales în perioade de acţiuni militare, după cum o ştiu utilizatorii spaţiului aerian. Cu atât mai mult cu cât momentul intrării unui avion sau al unei drone în apele teritoriale este dificil de precizat”, a insistat el, conform Agerpres.

Medvedev amenință direct un senator american

În același timp, el l-a amenințat pe senatorul american Lindsey Graham. Medvedev a spus că Rusia nu ar trebui să oprească contactele militare cu SUA „Pe fondul declarațiilor nenorociților ăstora de americani precum senatorul Graham care a spus că trebuie doborâte avioane ruse. Apropo, uneori acest tip de oameni suferă accidente aviatice”.

Forțele aeriene americane au emis o declarație la 14 martie, în care se relata că un avion de vânătoare rus Su-27 a avariat o aeronavă americană de recunoaștere și atac MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre în timpul unei interceptări, în urma căreia drona a trebuit să fie scufundată.

Coordonatorul Consiliului de Securitate Națională al SUA pentru comunicare strategică, John Kirby, a precizat că, deși interceptările rusești ale aeronavelor americane deasupra Mării Negre nu sunt neobișnuite, episodul de marți a fost unic în ceea ce privește cât de „periculoase, neprofesioniste și nesăbuite” au fost acțiunile Rusiei.

Americanii vor oferi dovezile video

Ministerul rus al Apărării a declarat în seara zilei de marți că avioanele lor de luptă Su-27 nu au avut nicio legătură cu prăbușirea avionului american fără pilot MQ-9 Reaper în Marea Neagră. În plus, au spus că acesta s-a apropiat de Crimeea anexată și zbura în mod „ilegal”.

Departamentul american al Apărării, la rândul său, a declarat că lucrează pentru a declasifica informațiile vizuale legate de incidentul din spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre.

Armata americană a publicat o înregistrare video cu un avion de vânătoare rusesc Su-27 care atacă avionul american fără pilot MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.