Infofinanciar > Lumea la zi > Kim Jong Un ordonă întărirea puterii de răspuns în cazul unui posibil atac. Colaborarea din Coreea de Sud și SUA, marea problemă 
Lumea la zi

Kim Jong Un ordonă întărirea puterii de răspuns în cazul unui posibil atac. Colaborarea din Coreea de Sud și SUA, marea problemă 

kim jong un,
sursa foto nikkei asia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut apel la consolidarea descurajării de război a țării într-o manieră „mai practică și mai ofensivă” pentru a contracara ceea ce a numit mișcări de agresiune din partea SUA și a Coreei de Sud, a declarat presa de stat KCNA.

Kim Jong Un a făcut acest comentariu în cadrul unei reuniuni a Comisiei Militare Centrale, care a avut loc pentru a discuta despre eforturile în curs de desfășurare, cu scopul de a consolida o mișcare de descurajare a adversarilor în caz de război. Acesta a implementat anumite acțiuni pentru „a face față mișcărilor tot mai intense ale imperialiștilor americani și ale marionetelor trădătoare din Coreea de Sud de a declanșa un război de agresiune”, a precizat KCNA.

Exerciții militare comune, Coreea de Sud și SUA

Coreea de Nord a reacționat cu furie la o serie recentă de exerciții militare comune ale aliaților, despre care KCNA a afirmat că au avut ca scop pregătirea pentru „un război total” și au forțat Pyongyangul să exploreze „acțiuni practice puternice”, incluzând opțiuni militare. Kim Jong Un a ordonat consolidarea în continuare a descurajării de război a țării cu „viteză mare” și într-o manieră „mai practică și mai ofensivă”, a precizat KCNA. Reuniunea „a discutat chestiuni practice și măsuri pentru ca mașinăria să pregătească diverse propuneri de acțiune militară care să nu pună la dispoziția inamicului niciun mijloc și nicio cale de contracarare”, a adăugat aceasta.

Coreea de Sud și forțele americane au desfășurat exercițiile anuale de primăvară începând din martie, care includ acțiuni aeriene și maritime la care a participat un portavion american și bombardiere B-1B sau B-52, precum și primele lor exerciții de debarcare amfibie la scară largă din ultimii cinci ani. Coreea de Nord a desfășurat, de asemenea, diverse activități militare în ultimele săptămâni, dezvăluind noi arme nucleare mai mici, testând ceea ce au numit o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară și lansând o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească orice punct din Statele Unite.

Ministrul unificării de la Seul, Kwon Young-Se, însărcinat cu gestionarea afacerilor transfrontaliere, și-a exprimat regretul puternic față de faptul că Pyongyang nu a mai răspuns la liniile telefonice directe intercoreene de săptămâna trecută, calificând acest lucru drept „iresponsabil”. Cele două state coreene operează linii telefonice de urgență la frontieră pentru a preveni incidentele neașteptate, dar Nordul a refuzat adesea să primească mesaje sau apeluri zilnice de check-in din partea Sudului atunci când relațiile sunt tensionate. „Ne exprimăm regretul puternic față de atitudinea unilaterală și iresponsabilă a Coreei de Nord și avertizăm cu tărie că, în cele din urmă, se va izola și se va pune în circumstanțe și mai dificile”, a declarat Kwon într-o conferință de presă.

Întâlnire anuală Coreea-SUA

Kwon a anunțat faptul că Nordul a folosit fără aprobare bunurile sud-coreene rămase într-un spațiu comun, pe care Nordul l-a închis unilateral în 2016, angajându-se să exploreze măsuri pentru a-l trage la răspundere. Oficiali de rang înalt din domeniul apărării din Coreea de Sud și SUA urmau să organizeze la Washington, dialogul lor anual de apărare integrată Coreea-SUA (KIDD), a anunțat Ministerul Apărării de la Seul.

Subiectele de discuție au inclus răspunsuri comune la amenințările nucleare și cu rachete ale Nordului și modalități de îmbunătățire a execuției umbrelei nucleare americane. Japonia se va alătura apoi discuțiilor trilaterale privind apărarea. Cele trei țări și-au exprimat săptămâna trecută îngrijorarea cu privire la faptul că folosirea de către Coreea de Nord a activităților cibernetice „malițioase”, pentru a-și finanța programele de înarmare, nu este un lucru benefic. Secretarul șef al cabinetului de la Tokyo, Hirokazu Matsuno, a declarat reporterilor că Pyongyang ar putea organiza noi provocări, inclusiv teste nucleare, conform Reuters .