Infofinanciar > Info > Republica Moldova își pregătește armata. Exerciții militare cu rezerviști chemați la instrucție
Info

Republica Moldova își pregătește armata. Exerciții militare cu rezerviști chemați la instrucție

armata moldova, sursa foto veridica
sursa foto veridica

Armata Naționala a Republicii Moldova se pregătește pentru eventuale pericole ce vor apărea în viitor. În contextul războiului din Ucraina, armata pregătește exerciții militare pentru cei intrați în rezervă. Forțele armate pregătesc un ordin de chemare a rezerviștilor în cadrul unor antrenamente militare.

Republica Moldova planifică desfășurarea unor exerciții militare cu rezerviștii Forțelor Armate. Aceste acțiuni au ca scop verificarea aptitudinilor persoanelor care au ieșit din serviciul militar și de asemenea, familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea armatei moldovenești.

Exercițiu militar în Republica Moldova

Participanții la acest exercițiu se vor acomoda cu echipamentul și armamentul din dotare, și de asemenea vor studia regulamentele militare și vor lua parte la baza materială de instrucție, la tehnica militară și vor cunoaște armamentul de infanterie.

Potrivit unui comunicat, exercițiile militare de pregătire vor avea loc în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie. Persoanele care vor trebui să participe la aceste exerciții de război, adică rezerviștii, vor fi informați prin ordine clare de chemare în armată, realizate de către Centrele Militare Teritoriale și municipale, în locul în care aceștia a reședința.

Reprezentantul Ministerului Apărării de la Chișinău a afirmat că aceste exerciții se desfășoară conform legii și nu au nicio legătură cu securitatea teritoriului din această perioadă. Oficialii au semnalat că astfel de exerciții, care implică militari în rezervă au loc an de an. „Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune. Astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în lunile iulie și septembrie”, notează reprezentanții Ministerului Apărării, conform Unimedia .

Armata Republicii Moldova, invitată la un exercițiu militar NATO

Soldați ai Armatei Naționale a Republicii Moldova participă la un exercițiu militar multinațional „Sea Shield 2023”, organizat de Forțele Armate Române, în perioada 20 martie-2 aprilie 2023. Acțiunile militare de exercițiu se desfășoară în zona de sud-est a României, pe Marea Neagră, pe Dunăre și în zonele aferente acestora.

Militarii moldoveni, alături de Regimentul 307 Infanterie Marină, structuri ale Forțelor Terestre Române și ale Poloniei, vor efectua trageri de luptă cu muniție reală în Poligonul Babadag. Potrivit unui comunicat, se vor desfășura în toate mediile de acțiune, activități complexe cu scop de antrenament. La aceste manifestări vor participa aproximativ 3.400 de militari și reprezentanți ai mai multor instituții din sistemul național de apărare al României, precum și din alte 12 state aliate și partenere (Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia).