Infofinanciar > Lumea la zi > Germania șochează Occidentul! Rusia are puterea de a ataca întregul continent european
Lumea la zi

Germania șochează Occidentul! Rusia are puterea de a ataca întregul continent european

Armament Rusia
Armament Rusia Sursa foto Black News

Șeful Statului Major General al Germaniei, Eberhard Zorn a subliniat că Rusia are puterea de a amenința întregul continent european. El a continuat susținând că „nu ar trebui să subestimăm potențialul forțelor terestre ruse de a deschide un al doilea teatru de război”, asta în contextul în care o bună parte a armatei rusești se află pe frontul ucrainean.

Avertismentul Germaniei vine în contextul în care aceasta este dependentă de gazul rusesc, în condițiile în care jumătate din necesarul de gaze al Germaniei este importat din Rusia. Astfel, până în prezent, liderii de la Berlin au fost mai rezervați în mesajele la adresa lui Putin, comparativ cu state precum Marea Britanie sau SUA, care au criticat dur acțiunile liderului de la Kremlin.

Forța armatei rusești amenință continentul european

Forța armată a președintelui rus, Vladimir Putin, nu constă doar în trupele terestre, ci și în flota navală și aeriană. Șeful Statului Major General al Germaniei a declarat pentru Reuters, conform HotNews.ro că:  „Cea mai mare parte a Marinei ruse nu a fost încă desfășurată în războiul cu Ucraina, iar forțele aeriene ruse au încă un potențial semnificativ, ceea ce reprezintă o amenințare și pentru NATO. Rusia este foarte capabilă să extindă conflictul la nivel regional”. El a continuat spunând că: „Această muniție este parțial veche și foarte inexactă, dar tocmai aceasta provoacă o mare distrugere a infrastructurii civile. Ei trag în jur de 40.000 până la 60.000 de cartușe de muniție de artilerie pe zi”, relatează sursa citată.

Cu una dintre cele mai puternice flote din zonă, Bundeswehr-ul asistă adesea misiunile aeriene ale NATO în spațiul aerian al tărilor baltice, și ține un ochi atent asupra evenimentelor din Marea Baltică. Exclava rusă din Kaliningrad, unde este staționată flota Mării Baltice și unde sunt dispuse rachete rusești Iskander cu focoase nucleare, este un posibil punct fierbinte în această zonă. Kaliningrad este situat între Polonia și Lituania, membre NATO. Dacă Suedia și Finlanda se alătură Alianței Nord-Atlantice, lucru pe care cele două țări intenționează să îl facă, Rusia a promis că va plasa  rachete nucleare și hipersonice în Kaliningrad.