Infofinanciar > Lumea la zi > „Execuție pe loc”! Comandanții ruși amenință cu împușcarea trupelor care refuză să treacă la ofensivă
Lumea la zi

„Execuție pe loc”! Comandanții ruși amenință cu împușcarea trupelor care refuză să treacă la ofensivă

„Execuție pe loc”! Comandanții ruși amenință cu împușcarea trupelor care refuză să treacă la ofensivă
sursa foto aleph news

Conversațiile interceptate între militarii ruși reprezintă prima dovadă a folosirii detașamentelor de baraj direct de către ocupanți de pe linia frontului, informează Kiev Independent.

Trupele rusești sunt forțate să intre în luptă sub amenințarea de a fi împușcate de propria lor tabără, sugerează interceptări radiofonice publicate recent.

Comunitatea internațională de informații InformNapalm a dezvăluit un lot de convorbiri între militari într-una dintre cele mai fierbinți zone din zona de luptă, sugerând că așa-numitele detașamente de baraj, sau forțele antiretragere, impun disciplina cu amenințări cu moartea.

Ori ofensivă, ori execuție pe loc

Într-o conversație interceptată, comandantul ordonă unui grup de ocupanți să treacă la ofensivă. În caz contrar, aceștia riscă să fie împușcați din spate.

„Un ordin de sus: cei care nu trec la ofensivă vor fi împușcați pe loc… Fără nicio critică, noi doi vom fi împușcați dacă nu facem tot ce (vor) ei. Transmiteți-l mai departe; dacă nu merg înainte, întregul grup va avea probleme”, a spus comandantul într-o conversație audio publicată, conform Kiev Independent.

Observatorii remarcă faptul că practica de a folosi detașamente de baraj nu este nouă. Prizonierii vorbiseră anterior despre aceasta, dar interceptările sunt prima dovadă a unor astfel de tactici direct coordonate de forțele rusești din tranșee.

Numărul victimelor rusești crește pe zi ce trece

Într-o altă conversație interceptată, dezvăluită recent de o agenție de informații ucraineană, membrii serviciilor rusești spun că se tem de numărul tot mai mare de victime rusești.

S-a raportat că, într-o conversație între militari ruși, unul dintre ei a fost auzit plângându-se: „Este doar un genocid, cernirea oamenilor. Dacă nu se opresc curând, îi vom aduce noi înșine cu adevărat pe ucraineni la Kremlin”.

El a continuat spunând că Ucraina a devenit „un teren de antrenament militar unde întreaga lume își testează armele militare, iar nouă ni s-a spus să mergem acolo. Pierderile noastre sunt enorme. Acești voluntari proști, care s-au dus să lupte pentru patrie, să salveze oameni sunt doar niște proști duși la măcel”.

Conversația a continuat cu exprimarea atitudinii sale față de războiul din Ucraina și cu predicții de viitor pentru conducerea Rusiei.  Și a adăugat: „Că am venit pentru pace și pentru a proteja oamenii este totul o minciună absolută”.

Bahmut, punctul fierbinte al războiului

Este posibil ca respectivele convorbiri să fie interceptate pe câmpul de luptă din Bahmut. Acolo, într-un mic oraș minier, armata ucraineană ține piept ofensivei rusești, coordonată de trupele Wagner.

Viața unui soldat pe frontul din Bahmut este de aproximativ 4 ore, conform unui material publicat în luna februarie de Kiev Independent. Trupele ucrainene spun că numărul soldaților ruși uciși pe câmpul de luptă este mai mare decât cel al ucrainenilor, însă bătălia de la Bahmut a transformat orașul într-o ruină.