Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Dezvăluirile unui colonel SRI: „Gorbaciov a renunțat la Europa de Est pentru 175 de miliarde de dolari”
Esential

EXCLUSIV! Dezvăluirile unui colonel SRI: „Gorbaciov a renunțat la Europa de Est pentru 175 de miliarde de dolari”

EXCLUSIV! Dezvăluirile unui colonel SRI: „Gorbaciov a renunțat la Europa de Est pentru 175 de miliarde de dolari”
sursa foto evzplay

Tudor Păcuraru, colonel SRI și-a împărtășit opiniile despre situația actuală în care se află Rusia la podcastul EVZ Play, acesta printre altele a vorbit și despre o posibilă asasinare a lui Vladimir Putin. 

În podcast au fost analizate de colonel zvonurile prin care presa internațională susține o posibilă asasinare a lui Vladimir Putin. 

„Despre zvonurile care au apărut în legătură cu asasinarea lui Vladimir Putin, nu avem posibilitatea să confirmăm sau sa infirmăm…însă putem urmări reacțiile. Așadar, nu au existat reacții de consternare nici măcar la presa rusă. Pur și simplu oamenii o primesc cu încântare că s-ar putea ca într-o zi sa fie real. Denotă o schimbare de opinie, oamenii trăiesc cu această speranță. Nimeni nu-l deplânge, asta se întâmpla în condițiile în care toți cei patru stâlpi ai lui Putin sunt fisurați: armata, ohrana, partidul și nașii, adică birocrația. Serviciile de securitate se uită cu mare reținere la situație. Bugetul pentru 10-15 ani al Rusiei este grevat pentru cheltuieli militare. înlocuirea lui Vladimir Putin sigur va avea loc, încă nu se știe când. Asta din cauză că și Serviciile Secrete pregătesc o mișcare de tipul 1905, când Rusia a pierdut războiul cu Japonia” susține despre acest subiect Tudor Păcuraru.

Gorbaciov vinde Europa de Est

Colonelul SRI a amintit în cadrul podcastului gestul disperat pe care l-a făcut Gorbaciov pe vremea lui. 

Gorbaciov a făcut rost de 175 miliarde dolari credit, o sumă enormă. În schimb a dat toată Europa de Est. Cu banii ăștia voia să refacă Uniunea Sovietică. În schimb regiunea lui Putin a ținut cont de asta și a creat un anturaj în jurul lui Putin” susține Tudor Păcuraru.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care se află la conducere de mai bine de două decenii, mai mult decât Gorbaciov şi Elţîn la un loc, a descris în mod faimos prăbuşirea sovietică drept „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX”. În timp ce deplângea rezultatul, Putin a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi încercat să reconstruiască imperiul sovietic, spunând odată că „cei care nu regretă prăbuşirea URSS nu au inimă, dar cei care vor să o reconstruiască aşa cum a fost nu au creier”.

 Cu toate acestea, în 2014, Kremlinul a acţionat pentru a reface graniţele post-sovietice, răspunzând la înlăturarea fostului lider ucrainean favorabil Moscovei prin anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea.