Infofinanciar > Lumea la zi > DiCaprio pus la punct de președintele unei mari puteri mondiale: „Mai bine și-ar ține gura!”
Lumea la zi

DiCaprio pus la punct de președintele unei mari puteri mondiale: „Mai bine și-ar ține gura!”

sursa publika.md
sursa publika.md

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, l-a pus la zid pe Leonardo DiCaprio! Reacția vine în urma unei declarații pe care DiCaprio a făcut-o despre importanța ecologică a Amazonului, „pădurea tropicală a avut parte de defrișări severe de când Bolsonaro a devenit președinte”, relatează CNN. Reacția președintelui la adresa actorului: „Să-și țină gura!”

„DiCaprio ar trebuie să aibă la cunoștință că însuși președintele Organizației Mondiale a Comerțului a fost cel care a susținut că fără agrobusiness-ul brazilian, lumea ar face foamea. Mulţumesc pentru sprijin, Leo! Este foarte important ca toţi brazilienii să voteze la următoarele alegeri. Poporul nostru va decide dacă vrea să ne menţinem suveranitatea asupra Pădurii Amazoniei sau preferă să fie condus de hoţi care servesc interese externe. Așa că DiCaprio ar face bine și ar tăcea din gură decât să vorbească prostii!„, a postat Bolsonaro pe Twitter. Alegerile de care vorbește primarul vor avea loc pe data de 2 octombrie. 

Ceea ce a făcut starul din Hollywood, a fost să publice mesajul prin care susținea că „Brazilia găzduiește Amazonia și alte ecosisteme esențiale pentru schimbarea climatică. Ceea ce se întâmplă acolo este foarte important pentru noi toți, voturile tinerilor sunt esențiale pentru a încuraja schimbarea în favoarea unei planete sănătoase.” postarea vine împreună cu un link atașat care duce spre informații despre modalitățile înscrierilor pe listele electorale din Brazilia.

DiCaprio vs Bolsonaro

 În trecut Leonardo DiCaprio l-a mai criticat public pe preşedintele Bolsonaro, pentru modul în care a gestionat incendiile din pădurea amazoniană de la începerea funcţiei înalte din 2019. Acesta s-a alăturat și iniţiativelor anumitor ONG-uri care cer ca orice investiţie din Brazilia să depindă de angajamentele ferme în favoarea conservării Amazoniei. 

Defrişările medii anuale din Amazonia braziliană au crescut cu peste 75% comparativ cu deceniul precedent, de când a preluat conducerea președintele de extremă dreaptă. Deasemenea, Guvernul Bolsonaro mai este acuzat și de încurajarea îndrăzneață a căutărilor de aur, agricultorilor sau traficanţilor de lemn care practică defrişările ilegale, prin reducerea bugetelor organelor de control privind mediu