Infofinanciar > Info > Floki Inu, criptomoneda-fan a câinelui lui Elon Musk
Info

Floki Inu, criptomoneda-fan a câinelui lui Elon Musk

Floki, câinele lui Elon Musk
Floki, câinele lui Elon Musk

Influența pe care Elon Musk o are asupra pieței de criptomonede este covârșitoare. În ultimii ani numele său s-a asociat pur și simplu curentului, iar cuvintele rostite despre orice monedă virtuală au cântărit greu. Evident că participarea sa în toată povestea a avut efecte atât pozitive cât și negative.

Spre exemplu, în februarie 2021 Tesla anunța că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, adică 0,8% din întreaga piață a monedei aflată în circulație la vremea respectivă. Acest moment a generat încă un val de investiții masive în jurul criptomonedei. După, Elon Musk a anunțat că Tesla va accepta plata cu criptomonede, ajungând prima companie de renume mondial ce ia o astfel de decizie.

O mișcare necalculată

O lună de zile mai târziu, plata cu Bitcoin era anulată: „Suntem preocupați de creșterea rapidă a folosirii combustibililor fosili pentru tranzacționarea și minarea Bitcoin, mai ales cărbunele, care are cea mai gravă emisie dintre toți combustibilii”, posta miliardarul pe Twitter. Practic vorbind, Tesla a ajuns o companie de renume deoarece a revitalizat sectorul de automobile bazate pe energie. O mare parte din discursul corporate al companiei ține de alternativa mult mai prietenoasă cu mediul pe care o promovează achiziția unei mașini electrice. Pe de altă parte, producerea de Bitcoin este renumită din cauza cantităților foarte mari de energie consumată pentru a mina criptomoneda. Acest element intra în contradicție în mod direct cu mesajul promovat de companie, motiv pentru care Elon Musk ia decizia de a renunța la Bitcoin. Totodată, anunță public că este în căutare de alte criptomonede care necesită mai puțin de 1% din energia consumată de Bitcoin pentru a fi produse. Când miliardarul a declarat că Tesla va accepta plata cu Bitcoin, moneda a ajuns la un maxim istoric de peste 63.000 dolari. Când a anunțat că renunță la plata cu Bitcoin, moneda a ajuns de la peste 56.000 dolari valoare pe 12 mai la 36.000 dolari, totul în doar o săptămână.

Putem spune până la momentul actual că Elon Musk este cu siguranță un personaj care atunci când vorbește despre criptomonede, ele ori cresc, ori scad. Este atât de relevant pentru peisaj încât vestea că va avea un câine, și anume un Shiba Inu, a crescut valoarea tuturor monedelor legate de rasa animalului. DogeCoin, Floki Inu sau Shiba Floki au înregistrat creșteri semnificative. Shiba Floki, spre exemplu, a crescut într-o zi cu aproape 1000% în valoare. Toate acestea cauzate de o simplă poză pe internet.

Riscul investiției într-o criptomonedă

Volatilitatea criptomonedelor este un subiect puternic dezbătut de ani de zile, însă pentru entuziasmați, face parte din farmecul lor. Se pare că influența pe care Elon Musk o are asupra pieței nu sperie ci doar întărește ideea că această formă de plată reprezintă viitorul sistemului financiar global. După ce Elon Musk s-a dezis de Bitcoin, perioadă în care toate criptomonedele au avut de suferit, moneda și-a revenit și în prezent dă semne de redresare. La sfârșitul zilei, piața de criptomonede este pur și simplu o replică a oricărei alte piețe în care se tranzacționează valoare. Orice eveniment petrecut are un impact pozitiv sau negativ. Spre exemplu, tokenurile echipei PSG s-au dublat în valoare după ce echipa a anunțat semnarea contractului cu Lionel Messi, însă la scurt timp după prețul uneia a scăzut din nou.