Infofinanciar > Educație financiară > Consumul de broccoli, obicei sănătos, atât pentru corp, cât și pentru portofel
Educație financiară

Consumul de broccoli, obicei sănătos, atât pentru corp, cât și pentru portofel

Broccoli
Credit imagine: jurnal.ro

Cu puțin timp în urmă broccoli nu era o legumă așa de întâlnită, cel puțin nu la noi în țară. Însă, odată cu motoarele de căutare din ce în ce mai prezente în viața noastră de zi cu zi, oamenii au început să se intereseze și să afle de beneficiile pe care această legumă le are.

Chiar dacă nu este pe plăcut tuturor, broccoliul este una dintre cele mai sănătoase și pline de vitamine alimente pe care le poți consuma. Acesta practic este fratele mai îndepărtat al verzei și a conopidei, făcând parte din familia cruciferelor.

Broccoli, izvor de sănătate

Unul dintre beneficiile pe care această legumă ți le poate aduce în urma consumării este o digestie bună. Fiind bogat în sulf și fibre, broccoliul poate aduce ușor echilibrul în procesul digestiv al consumatorului.

Pe lângă partea de digestie, broccoliul întărește inclusiv sistemul imunitar, fiind o legumă bogată în beta-caroten și vitamina C. Toate aceste substanțe nutritive ne ajută în lupta cu toxinele, cu virusurile și bacteriile, întărind sistemul imunitar și protecția naturală a organismului.

Îmbunătățirea vederii este un alt bonus pe care broccoliul în oferă în  urma consumării. Acesta conține luteină și vitamina A, care ajută la  sănătatea ochilor. Nu spun că Broccoliul îți va readuce vederea în cazul în care ai probleme, însă acesta va ajuta la menținerea  țesuturilor oculare sănătoase și va putea să vă ajute să evitați boli  precum cataracta.

Și dacă tot am adus vorba despre menținerea țesuturilor, broccoliul  ajută și la întârzierea apariției procesului de îmbătrânire, fiind una  dintre cele mai bogate legume în vitamina C. Acest lucru îl face să  fie un antioxidant foarte eficient.

Pe lângă toate aceste vitamine și minerale pe care le are, broccoliul  conține și potasiu, mineral cunoscut pentru menținerea funcționării  optime a sistemului nervos. Consumul regulat poate aduce rezultate precum îmbunătățirea memoriei și a atenției. Iar dacă asta nu era de ajuns, consumul de broccoli poate preveni apariția de boli cu caracter neurologic precum demența sau Alzheimer-ul.

Bani din broccoli

O altă parte pozitivă pe care legumele le au este faptul că îți poți  deschide inclusiv o afacere din care să câștigi bani frumoși. Cum? Păi simplu, plantezi o cultură, iar apoi o vinzi. Chiar dacă fermierii români sunt puțini reticenți cu privire la cultivarea broccoliului, din simplul fapt că preferă să cultive ceva ce  știu deja cu “ce se mănâncă”. Însă ați fi surprinși să aflați că  plantarea de broccoli a devenit din ce în ce mai atractivă pentru generația nouă de agricultori.Unul dintre avantajele cultivării acestei legume este faptul că

cererea din România este în continuă creștere, iar procesul de  cultivare nu este deloc unul pretențios. Din punct de vedere botanic, broccoli este o plantă bienală, însă în țara noastră se comportă ca plantă anuală, iar la fel ca fratele lui mai îndepărtat, este un iubitor de apă și soare. Aceste două lucruri trebuiesc luate în considerare în momentul în care dorești să începi o astfel de afacere.

Semințele se pot găsi la un preț foarte bun, mai exact 37 de lei pentru 1.000 de semințe. Un preț bun pentru o cultură destul de bogată. Însă trebuie precizat faptul că semințele germinează puțin mai greu, fiind necesare între 30 și 45 de zile de așteptare. Plantarea acestora este recomandată să se facă într-o zi cu temperatura în jur de 20 de grade Celsius, iar distanța dintre răsaduri să fie în jur de 40-50 de centimetri.

După acest proces și o întreținere cum se cuvine va trebui să așteptați cam 2-3 luni până veți putea să recoltati plantele de  broccoli. Acestea ajung la maturitate în momentul în care culoarea este verde albăstruie, iar greutatea va ajunge la aproximativ 400 de grame. Precum orice cultură și broccoliul are dăunători care abia așteaptă să se infrupte din recoltă, dar partea bună este că sunt aceleași ca  în cazul culturilor de varză sau conopidă, iar procesul de prevenire este același.

La final, tot ce trebuie să mai faceți este să găsiți un loc în care să le vindeți, iar prețul este unul destul de atractiv, având în vedere că întreținerea lui se ridică la costurile unei recolte de varză. În piețe sau în supermarket-uri, un broccoli ajunge și la 7 lei bucata, un preț mai mult decât decent. Însă procesul de vânzare necesită timp și implicare pentru obținerea unor contracte.

Practic, consumul de broccoli poate fi transformat cu puțină imaginație și dorință într-o afacere în toată regula care îți poate aduce inclusiv venituri pe lângă doza de sănătate.