Infofinanciar > Lumea la zi > Clubul Tinerilor Mercenari! Wagner și-a deschis birou de recrutare în Sankt Peterburg: „Aproape în fiecare zi oamenii ne scriu”
Lumea la zi

Clubul Tinerilor Mercenari! Wagner și-a deschis birou de recrutare în Sankt Peterburg: „Aproape în fiecare zi oamenii ne scriu”

Mercenari Wagner
Sursă foto: Institute for Securites Studies

Grupul de mercenari Wagner din Rusia a lansat un club de tineret menit să încurajeze patriotismul și să pregătească tinerii ruși pentru serviciul militar. Clubul, numit Wagneryonok („Wagnerite junior”), are sediul la Centrul Wagner, sediul central și centrul tehnologic cu fațadă de sticlă al grupului, deschis în noiembrie la Sankt Petersburg, informează The Moscow Times.

Wagneryonok este condus de proaspătul absolvent de liceu Alexander Tronin, un fost membru al parlamentului tinerilor din Sankt Petersburg, și are în prezent 60 de membri.

„Aproape în fiecare zi oamenii ne scriu. Încercăm să îi acceptăm pe toți”, a declarat vineri șeful adjunct al grupului, Kirill Ovchinnikov, pentru agenția de știri de stat RIA Novosti, conform The Moscow Times.

Printre activitățile Wagneryonok se numără organizarea de evenimente patriotice și acordarea de asistență familiilor luptătorilor voluntari din Ucraina.

Clubul este deschis pentru bărbați și femei

Grupul este deschis atât băieților, cât și fetelor, iar vârsta medie a membrilor săi este de 18 ani, a precizat o sursă citată de RIA Novosti.

Prima sa reuniune, despre care s-a relatat pe larg pentru prima dată vineri, a avut loc la 29 ianuarie și la ea a participat cunoscutul naționalist Serghei Mironov, șeful partidului rus „O Rusie Justă – Pentru Adevăr”.

Printre ceilalți invitați la evenimentele sale s-au numărat politicieni, bloggeri pro-război, personal militar și persoane despre care se spune că „promovează adevăratele valori ale Rusiei și lucrează pentru binele Patriei noastre”, a relatat RIA Novosti.

Postul de știri independent Bumaga, cu sediul la Sankt Petersburg, care a participat la o reuniune a Wagneryonok din 22 februarie, a raportat că elevii care au participat la evenimentele organizației au primit o notă de scutire de școală de la un organizator în vârstă de 15 ani.

Wagner, care ani de zile a operat în umbră, a îmbrățișat lumina reflectoarelor după invazia Rusiei în Ucraina, revendicând un rol de lider în ofensiva Moscovei în estul Ucrainei și dușmănindu-se în mod deschis cu Ministerul Apărării.

Grupul, condus de omul de afaceri legat de Kremlin Evgheni Prigojin, este cunoscut pentru tacticile de luptă brutale și a fost acuzat de o serie de crime de război.

Liderul grupului Wagner, personaj important în război

Prigojin a transmis recent un mesaj către publicul ucrainean, de pe câmpul de luptă din orașul Bakhmut, unde s-a afișat îmbrăcat în uniformă militară în timp ce aveau loc bombardamente rusești.

Totodată, șeful mercenarilor îi critică în mod regulat pe șefii apărării și pe generalii de top din Rusia.

Luna trecută, el l-a acuzat pe ministrul apărării, Serghei Șoigu, și pe alții de „trădare” pentru că a refuzat să le furnizeze muniții oamenilor săi.

Într-o înregistrare video de aproape patru minute publicată sâmbătă pe canalul Telegram al Grupului Wagner, Prigojin a declarat că trupele sale sunt îngrijorate că guvernul dorește să le transforme în țap ispășitor în cazul în care Rusia ar pierde războiul.

„Dacă Wagner se retrage acum din Bakhmut, întregul front se va prăbuși”, a spus Prigojin. „Situația nu va fi dulce pentru toate formațiunile militare care protejează interesele rusești”.