Infofinanciar > Lumea la zi > Când nu iubești pe cine trebuie! Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin este sancționată de Canada
Lumea la zi

Când nu iubești pe cine trebuie! Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin este sancționată de Canada

Când nu iubești pe cine trebuie! Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin este sancționată de Canada
sursa zgd.md

S-au anunțat noi sancțiuni din partea Canadei împotriva Alinei Kabaeva, fosta gimnastă olimpică și presupusă iubită a preşedintelui rus Vladimir Putin, precum şi a altor oficiali şi instituţii din Rusia, în vederea războiului declanşat de Moscova în Ucraina.

Ministrul canadian de Externe, Mélanie Joly, a făcut publice sancţiunile, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Ottawa. 

„Vizăm bănci, oligarhi apropiaţi regimului lui Putin, precum şi pe, nu ştiu cum să o numesc, partenera lui”, a declarat Ministrul, referindu-se la Alina Kabaeva, așa zisa perteneră a lui Vladimir Putin cu care trăiește o idilă de peste 20 de ani. 

Canada își închide granițele

În acest set de de sancţiuni al Canadei, care o include și pe fosta gimnastă, Kabaeva, precum şi Banca Agricolă Rusă, Investtradebank şi două companii de administrare de fonduri. Celor vizaţi li se vor îngheţa bunurile şi li se va interzice intrarea în Canada.

Presa susține că președintele rus ar fi avut o relație cu Alina Kabaeva timp de ani de zile, lucru negat de Vladimir Putin. Legătura romantică dintre Kabaeva şi Putin ar fi început acum mai bine de un deceniu, pe vremea când tânăra era gimnastă medaliată. 

Presupusa iubită a lui Vladimir Putin, este președinta consiliului de administrație al Național Media Group (NMG), un holding care deține participații importante în aproape toate principalele media federale rusești care reproduc propaganda guvernului rus. 

Kabaeva, care este originară din Tașkent, Uzbekistan, are 38 de ani, este cu 31 de ani mai tânără decât președintele rus și ar avea și copii cu acesta, nu se știe exact câți. Numită cândva „cea mai flexibilă femeie din Rusia”, ea a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Apoi, a fost mai bine de șase ani deputat al partidului Rusia Unită al lui Putin. În 2014, s-a retras din politică pentru a-și prelua rolul din cadrul Grupului Național de Presă, în ciuda aparentei sale lipse de experiență în domeniu (în afară de găzduirea unei emisiuni TV).