Infofinanciar > Lumea la zi > Londra îl lovește pe Putin în punctul sensibil! Sancțiuni drastice primite de iubita și familia acestuia
Lumea la zi

Londra îl lovește pe Putin în punctul sensibil! Sancțiuni drastice primite de iubita și familia acestuia

iubita lui putin sursa substantial.ro
sursa substantial.ro

Vineri, Marea Britanie face anunțul: Alina Kabaeva, fosta soție Ludmila Ocheretnaya, și verișorii președintelui rus primesc o serie de sancțiuni în urma războiului declanșat în Ucraina.

Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, este președinta consiliului de administrație al Național Media Group (NMG), un holding care deține participații importante în aproape toate principalele media federale rusești care reproduc propaganda guvernului rus. Sancțiunile vizează interdicția de călătorie și înghețarea activelor.

Alina Kabaeva, rol în propaganda rusă

Bruxellesul a decis sancționarea fostei gimnaste ruse, pentru implicarea sa în propaganda Kremlinului și pentru legăturile sale „apropiate” cu președintele Vladimir Putin. Presa susține că președintele rus ar fi avut o relație cu Alina Kabaeva timp de ani de zile, lucru negat de Vladimir Putin, deși cei doi ar avea împreună 4 copii. Legătura romantică dintre Kabaeva şi Putin ar fi început acum mai bine de un deceniu, pe vremea când tânăra era gimnastă medaliată. Deasemenea aceste sancțiuni vizează întreaga rețea financiară care sponsorizează viața luxoasă a liderului de la Kremlin, a spus ministrul britanic al afacerilor externe Liz Truss, într-o declarație de presă publicata de HotNews.

Peste o mie de persoane se află deja pe lista sancţiunilor

Truss a precizat că Londra va continua să impună sancțiuni pentru toți cei care susțin într-un fel sau altul agresiunea lui Putin asupra Ucrainei, sancțiunile vor rămâne valabile până la victoria Ucrainei. Londra, alături de aliații Occidentali, a impus o serie de sancțiuni de la debutul invaziei, pe lista neagră figurând sute de oligarhi ruși. Pe lista neagră se află, deasemenea, 58 de personalităţi, printre care numeroşi militari ruşi. Soţia, fiica şi un fiu al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum şi şeful agenţiei de reglementare a telecomunicaţiilor, Andrei Lipov. În total, de la debutul războiului la 24 februarie, Londra a sancționat peste 1.000 de persoane și 100 de entități.