Infofinanciar > Lumea la zi > Bulgarii au găsit soluția pentru micșorarea facturilor! De unde cumpără vecinii noștri gazele
Lumea la zi

Bulgarii au găsit soluția pentru micșorarea facturilor! De unde cumpără vecinii noștri gazele

Gaz
Credit imagine: economica.ro

Se pare că Bulgaria a găsit o soluție pentru a micșora facturile la gaze. Știrea momentului este în legătură cu acordul făcut între bulgari și Statele Unite ale Americii. Aceștia au făcut o înțelegere cu privire la furnizarea de gaze.

Începând cu luna iunie, Bulgaria va începe să primească gaze naturale direct din SUA. Acordul a fost realizat la Washington, iar anunțul a fost făcut de partea bulgară imediat după întâlnirea dintre premierul Kirill Petkov și vicepreședintele SUA Kamala Harris.

„S-a convenit să se implementeze livrări reale de gaz natural lichefiat către Bulgaria, care vor începe în iunie, la prețuri mai mici decât cele ale Gazprom”, a spus presa.

Războiul, unul din subiectele principale

Războiul din Ucraina a fost, de asemenea, un subiect important al întâlnirii dintre Petkov și Harris. Premierul bulgar a subliniat că ceea ce se întâmplă în Europa este un semn clar al necesității unor măsuri accelerate și reale în sfera energetică. Vicepreședintele Kamala Harris a felicitat Bulgaria pentru acțiunile sale decisive în apărarea suveranității sale energetice. La rândul său, premierul Petkov a subliniat că parteneriatul dintre Sofia și Washington este o parte importantă a obținerii independenței Bulgariei în materie de gaze, alături de solidaritatea cu UE. De asemenea, s-a convenit să se facă livrări reale de gaz natural lichefiat către Bulgaria la prețuri sub cele ale Gazprom, care vor începe în iunie.

La începutul zilei, prim-ministrul Kiril Petkov a purtat discuții cu secretarul de stat Anthony Blinken la Departamentul de Stat. Cei doi au discutat despre posibilitățile de parteneriat cu Statele Unite pentru diversificarea energetică a Bulgariei și a regiunii. Petkov și Blinken au discutat și despre modernizarea forțelor armate bulgare, precum și despre stabilitatea și dezvoltarea Balcanilor de Vest.

Așadar, ideea lui Putin de a șantaja Europa cu gaz, precum și de capturarea Ucrainei, s-a stins și se scufundă în liniște după nava de război rusă.