Infofinanciar > Info > Un hoț foarte neobișnuit. Care a fost motivul pentru care un fost profesor român a ales să fure din mai multe magazine din Belgia
Info

Un hoț foarte neobișnuit. Care a fost motivul pentru care un fost profesor român a ales să fure din mai multe magazine din Belgia

polițiști din Belgia - sursa foto - romanialibera.ro
polițiști din Belgia - sursa foto - romanialibera.ro

Un fost cadru didactic român care locuiește în Belgia riscă să petreacă un an de zile după gratii după ce a fost protagonistul mai multor furturi din Tielt și Izegem. Bărbatul are 68 de ani și motivul pentru care a făcut aceste ilegalități a fost unul simplu, a vrut să atragă atenția fiului său, acest lucru este spus de avocatul lui.

În primăvara anului trecut, personalul unui magazin din Tielt au descoperit faptul că o cantitate importantă de pixuri marca Parker  nu mai era pe rafturi. După ce au observat acest lucru, s-a luat decizia de a monta o cameră de supraveghere de dimensiuni mici. Pe 18 iunie, micul dispozitiv a  surprins cum un bărbat a luat 3 pixuri fără să le plătească.

Pe 28 iunie a avut loc același eveniment, doar că, de data asta, unul dintre oamenii care fac parte din personalul magazinului a decis să îl urmărească pe suspect. Fostul cadru didactic a dat atunci când a ajuns la casa de marcat doar un fluier de arbitru, însă în haina lui erau și alte produse pe care le furase. Tot bunuri furate au fost găsite și în mașina lui.

Fostul cadru didactic a fost asociat cu încă patru furturi care au avut loc pe parcursul investigației. În ziua de 18 iunie 2021, pensionarul a furat un ceas inteligent din orașul Tielt. Peste 10 zile, tot la același magazin, a luat fără să plătească produse în valoare de 316 euro. Pe 25 iunie, același fos cadru didactic a furat produse cosmetice și multimedia dintr-un magazin din Izegem.

Ce l-a determinat pe cadrul didactic să fure din magazine

Bătrânul are și un avocat de partea sa, pe numele lui Kris Vincke, care spune că fostul cadru didactic român nu ar trebui să fie închis. Reprezentantul apărării spune despre clientul său că, deși a furat, este un hoț neobișnuit, bătrânul făcând toate aceste lucruri doar ca să atragă atenția fiului său, spune publicația HLN.be

Conform avocatului, fostul profesor a început o relație cu o femeie mai tânără după ce soția lui a murit, acesta fiind unul dintre motivele pentru care fiul său nu a mai păstrat legătura cu el. Un alt motiv, susținut de avocat, este că la mijloc ar mai fi și o problemă în ceea ce privește o moștenire. Cel care îl apără în instanță pe fostul profesor român explică situați astfel: „Asta şi o problemă de moştenire au provocat o ruptură între el şi fiul său. Nu a apucat să îşi vadă nepoţii şi a vrut să schimbe acest lucru. După furtul din magazine a început să primească atenţia fiului său. Aşadar, clientul meu a reuşit să-şi atingă scopul.”.

Partea apărării a susținut suspendarea pedepsei cu închisoarea, invocând motivele ce l-au determinat pe bărbat să fure. O decizie luată în acest sens va fi luată pe data de 2 iunie.