Infofinanciar > Lumea la zi > Analiză Wall Street. Industriile care dezvoltă Inteligența Artificială au o creștere majoră: Interesul din spatele AI este real
Lumea la zi

Analiză Wall Street. Industriile care dezvoltă Inteligența Artificială au o creștere majoră: Interesul din spatele AI este real

Galați vine cu un proiect inovator! Primul asistent virtual AI
sursa foto: zf.ro

Analiștii de pe Wall Street au numit în această săptămână mai multe companii sau acțiuni pe care le consideră a fi principalele beneficiare ale recentului boom al inteligenței artificiale. În timp ce aceste companii sunt concentrate în principal în sectorul tehnologic, inteligența artificială atinge și alte industrii, inclusiv domeniul sănătății.

Întrebările legate de noua tehnologiei rămân în picioare, dar Morgan Stanley a declarat că „interesul din spatele AI este real”. CNBC Pro a analizat cercetările de top realizate pe Wall Street pentru a găsi acțiuni bine poziționate în cursa A.I. Printre acestea se numără Adobe, Marvell, RadNet, Cisco, TSM și Broadcom. Analistul Cody Acree de la Marvell Benchmark, afirmă că acum este momentul pentru Marvel să cumpere acțiuni.

AI, un puternic avantaj pentru marile companii

Compania AI a dezvăluit la începutul acestei luni un raport de profituri pentru trimestrul al patrulea în mare parte mixt, dar Acree crede că acțiunile au loc de alergat.

„Un joc puternic pentru efectul de pârghie AI/ML (inteligență artificială/învățare automată) cu leadership în domeniul infrastructurii centrelor de date, întreprinderilor și operatorilor”, a spus el.

Acree a transmis că societatea este „bine poziționată cu mai multe motoare specifice companiei” pentru a participa la adoptarea inteligenței artificiale. Firma este deosebit de optimistă în ceea ce privește creșterea pe termen lung a diviziei de soluții pentru centre de date a Marvell, care oferă o infrastructură cloud esențială.

„Vedem cum clienții Data Center prioritizează domenii cheie de creștere, cum ar fi AI și ML, cu investiții potențial mult mai mari în următorii ani”, a spus el. Cu siguranță, Acree a recunoscut unele provocări pe termen scurt cu care se confruntă Marvell, dar a adăugat că perspectivele de creștere ale companiei rămân luminoase.

„În consecință, am folosi orice slăbiciune a prețului acțiunilor ca pe o oportunitate de a construi poziții, de a reduce erorile ratingul Buy și ținta de preț de 70 de dolari”, a mai spus acesta. Acțiunile Marvell au crescut cu peste 4% în acest an.

RadNet, compania de centre de diagnosticare radiologică, îmbunătățită de AI

RadNet Compania de centre de diagnosticare radiologică ambulatorie a fost recent îmbunătățită de la „market perform” la „outperform” de către analistul John Ransom de la Raymond James.

Ransom a declarat că RadNet are „o vizibilitate îmbunătățită datorită inteligenței artificiale și o perspectivă promițătoare pentru 2023″, în urma raportului privind câștigurile din al patrulea trimestru al RadNet. Mai exact, RadNet folosește inteligența artificială cu instrumentul său de mamografie Enhanced Breast Cancer Detection, cunoscut și sub numele de EBCD.

„Cu eforturi puternice, creșterea EBITDA MSD-HSD ar trebui să fie realizabilă pe termen scurt și intermediar, cu o oportunitate atrăgătoare în segmentul AI”, a spus Ransom.

Compania se așteaptă ca acest program „să genereze cea mai mare parte” a veniturilor segmentului AI în 2023, a precizat analistul. Ransom, care deține un preț țintă de 30 de dolari pe acțiune, a spus că evaluarea la nivel de preț a acțiunilor este rezonabilă la nivelurile actuale.

„Cu forță de muncă și rambursare în mare parte în spatele nostru, credem că investitorii vor deveni din ce în ce mai confortabili cu acest nume, având în vedere un context favorabil al cererii, o activitate de bază solidă și un segment AI care capătă avânt”, a scris Ransom.

Acțiunile RadNet au crescut cu peste 24% în acest an. Taiwan Semiconductor este un beneficiar major al inteligenței artificiale, potrivit Credit Suisse. TSM are mai multe afaceri, inclusiv în domeniul auto, a internetului și a smartphone-urilor, dar divizia de calcul de înaltă performanță a companiei este cea pe care investitorii ar trebui să o ia în considerare, a declarat analistul Randy Abrams.

„Inteligența artificială va determina o inflexiune suplimentară în afacerea de înaltă performanță a TSMC”, a scris acesta. Firma a spus că HPC este cel mai puternic motor de creștere al TSM. HPC se concentrează pe aplicațiile emergente AI și 5G, cum ar fi dispozitivele conectate, mașinile inteligente și realitatea virtuală/augmentată.

„AI are potențialul de a fi un catalizator de re-rating pentru TSMC după de-rating de la niveluri de vârf de 25-30x în 2020-21 la 14x P.  E actual și există un discount față de SOX care se tranzacționează la 17x P. E pe capacitatea sa de a capta o cotă mare din cel mai rapid motor de creștere în semiconductori”, a spus Abrams. Acțiunile companiei au crescut cu 14% în acest an, iar Abrams are un preț țintă de 580 de dolari pe acțiune, conform CNBC.