Infofinanciar > Lumea la zi > Americanii nu exclud posibilitatea ca Moscova să folosească armament neconvențional! ”Este o armă teribilă de teroare împotriva civililor”
Lumea la zi

Americanii nu exclud posibilitatea ca Moscova să folosească armament neconvențional! ”Este o armă teribilă de teroare împotriva civililor”

hotnews.ro
FOTO: hotnews.ro

Un general american în retragere, Barry Richard McCaffrey, consilier de afaceri în timpul administrației Clinton, a comentat situația frontului având în vedere ultimile modificări. Părerea oficialului american nu este redată într-o cheie optimistă, acesta este de părere că Putin poate folosi muniție neconvențională în cazul în care unul din orașe este capturat de trupele lui Zelenski.

Potrivit, unei postări încărcate de McCaffrey pe Twitter ” Herson cade și Putin pierde 15.000 dintre cei mai buni soldați ai săi, va fi un dezastru politic care va destabiliza țara. Nu găsește o ieșire. Singurele instrumente de escaladare vor fi armele nucleare tactice sau armele chimice. Un dezastru”.

Experții militari nu exclud posibilitatea ca Moscova să utilizeze arme neconvenționale

Cât despre utilizarea armelor chimice, oficialul militar susține că agenții otrăvitori sunt expediați cu ajutorul artileriei și a forțelor aeriene ” Este o armă inutilă împotriva soldaților bine echipați și antrenați, însă este o armă teribilă de teroare împotriva civililor. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, SUA și NATO ar lua măsuri majore cu arme convenționale împotriva Rusiei”.

Totodată, Volodimir Zelenki susține că forțele a cărui comandant suprem este au eliberat așezările Arkhanhelske şi Myrolyubivka din regiunea Herson. Cele două localități au fost aminitite de Zelenski în discursul său nocturn și preluat de Sky News, președintele a mulțumit și trupelor ucrainene care au făcut posibil eliberarea celor două mici localități. De asemenea, liderul ucrainean a mai adăugat faptul că succesul forțelor armate din Ucraina nu se vor rezuma doar la orașul strategil Liman.

În altă ordine de idei, cadrele militare de peste ocean împărtășesc aceleași opinii. Retragerea Rusiei dintr-un centru logistic cheie din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, în fața forțelor ucrainene care avansează, nu este doar o altă înfrângere jenantă pentru președintele rus Vladimir Putin, ci ar putea marca și o schimbare fundamentală a momentului în favoarea Ucrainei, spun foști comandanți americani, potrivit romaniatv.net

Generalul american, Mcaster: ”Rusia va continua să piardă pe câmpul de luptă”

„Nici o mobilizare șubredă, care este singurul mod de a o descrie, nici o anexare, nici o amenințare nucleară, chiar și voalată, nu îl poate scoate pe [Putin] din această situație particulară”, a declarat duminică, la ABC, generalul în retragere al armatei David Petraeus. „El pierde, iar realitatea câmpului de luptă cu care se confruntă este, cred, ireversibilă”.

„Realitatea cu care se confruntă Rusia acum este că Ucraina, o țară cu o treime din mărimea Rusiei, are o armată mai mare și mult mai eficientă pe teren, precum și alte active”, a spus Petraeus. „A pierdut deja un element cu adevărat critic în acest sens, un oraș critic care ar fi fost un centru de aprovizionare foarte important dacă ar fi putut merge mai departe. Și acest lucru va continua. Va continua să piardă pe câmpul de luptă. Iar la un moment dat, va trebui să se recunoască acest lucru.”

Eliberarea nodului feroviar Liman a venit în timp ce forțele rusești s-au topit fără luptă, ocupând ceea ce Ministerul rus al Apărării a numit „poziții mai avantajoase”.

„Aceasta este o victorie extraordinară pentru ucraineni. Și este o victorie pe care cred că ar putea să o transforme într-o serie de înfrângeri în cascadă a forțelor rusești”, a declarat generalul-locotenent în retragere H.R. McMaster la CBS. „Ceea ce s-ar putea să ne aflăm aici este cu adevărat pe marginea prăpastiei prăbușirii armatei ruse în Ucraina, o prăbușire morală”.

„Ei trebuie să fie într-adevăr la un punct de rupere, dacă ne uităm doar la numărul de victime, la zona vastă pe care încearcă să o apere”, a spus McMaster, fostul prim consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump. „Cred că este foarte important, de asemenea, să înțelegem că aceste forțe care sunt în plină retragere acum din Liman au fost într-adevăr prima rundă de mobilizare. Aceste forțe au fost antrenate în grabă, aruncate pe acel front, iar acestea sunt forțele care se prăbușesc acum”.