Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski, mesaj pentru popoarele din Caucaz: „Nu trebuie să muriți în Ucraina”
Lumea la zi

Zelenski, mesaj pentru popoarele din Caucaz: „Nu trebuie să muriți în Ucraina”

zelenski sursa foto Playtech ro
sursa foto Playtech ro

Președintele Zelenski face apel la popoarele din Caucaz să se opună războiului pornit de Rusia și să se întoarcă împotriva deciziilor oficialilor de la Kremlin. Mesajul lui Zelenski a apărut pe site-ul oficial al președintelui ucrainean și a fost apoi preluat de autoritățile din Daghestan.

Decizia președintelui rus, Vladimir Putin, de a mobiliza populația pentru a merge pe frontul din Ucraina a provocat un val de panică în rândul rușilor, care au făcut tot ce le-a stat în putință să fugă din calea războiului. Multe dintre activele militare folosite de Rusia până acum provin din regiunile cele mai defavorizate, precum Daghestan, Cecenia sau Buriația.

Zelenski a publicat un mesaj către locuitorii regiunilor din Caucaz și de pe întreg teritoriul Rusiei în care îi îndeamnă să se ridice împotriva deciziilor Moscovei, făcând apel la solidaritate și susținând că ei nu au nici un motiv să moară pe frontul din Ucraina, la decizia lui Putin, potrivit discursului său.

Mesajul lui Zelenski

„Popoarelor din Caucaz!

Acum mă aflu în acea parte a Kievului, unde a trăit Imam Shamil, eroul Daghestanului și al întregului Caucaz, în anii 1860. După cum puteți vedea, Ucraina știe cum să își onoreze eroii. Păstrăm memoria acelor locuri care au combinat culturile popoarelor noastre.

Acesta este centrul capitalei noastre. Unul dintre sutele de orașe ucrainene împotriva cărora autoritățile ruse îndreaptă rachete, bombe și trupe. Caucazul știe ce înseamnă acest lucru. Caucazul a văzut acest lucru.

De 218 zile, ne apărăm împotriva celor care au mai multe rachete și oameni decât noi, dar care sunt complet lipsiți de decență. Acesta este un război josnic din partea Rusiei, un război criminal. Iar noi facem totul pentru a ne proteja poporul și independența Ucrainei. Aceasta este datoria noastră sacră. Datoria față de părinții noștri. Datoria față de copiii noștri. Datoria față de toate generațiile poporului nostru – cei care au trăit și cei care vor trăi pe pământul nostru. Nu avem nevoie de ceea ce nu este al nostru!

Deja 58.500 de soldați ruși au murit în Ucraina. Au venit să ne ucidă și au murit. Nu vi se spune acest număr. Sunteți mințiți cu privire la un presupus număr de aproximativ șase mii de morți. 58.5! Acesta este adevărul. Toți au murit pentru că o singură persoană a vrut acest război. Doar una singură, pe care mulți oameni o servesc.

Popoarele din Caucaz! Toate popoarele de pe teritoriul Rusiei! Nu aveți niciun motiv să vă numărați printre acești mulți care încă îl servesc pe cel care vrea acest război. Nu trebuie să muriți în Ucraina. Fiii voștri nu trebuie să moară în Ucraina. Nu aveți o astfel de obligație. Nici față de părinții voștri, nici față de copiii voștri, nici față de viitorul vostru, nici față de viitorul țării voastre. Și știți asta.

Vedem că vă opuneți mobilizării criminale cu care autoritățile rusești vor să-și acopere eșecul. Eșecul armatei lor regulate, ordinele lor criminale. Sunteți mințiți că se presupune că nu există astfel de eșecuri. În loc să pună capăt războiului lipsit de sens pentru Rusia, autoritățile ruse încearcă să trimită oameni noi pentru a-i înlocui pe cei morți. Ce îi așteaptă pe toți aceștia? Știți răspunsul.

Ucraina va continua să se apere și va învinge în acest război purtat împotriva noastră. Pentru că ne aflăm pe pământul nostru. Adevărul este de partea noastră. Și întreaga lume civilizată este alături de noi. Luptăm pentru ceea ce este adevărat pentru orice popor de pe planetă – pentru viață și libertate, pentru dreptul la fericire pentru toate familiile noastre, pentru toți copiii noștri”

Lui Putin nu îi pasă de umanitate

Rusia a fost lăsată singură. Este deja izolată și va fi condamnată pentru acest război. „Oricine ridică o armă împotriva adevărului o ridică spre propria distrugere”, Kremlinul pare să nu fie conștient de aceste cuvinte ale imamului Shamil. Dar aceste cuvinte ar trebui să fie cunoscute în Caucaz. Ele ar trebui să fie auzite în Siberia și în toate celelalte ținuturi de unde sunt trimiși oameni în acest război.

Și acum există o mobilizare. Luptați pentru a evita moartea! Apărați-vă libertatea acum pe străzi și în piețe, pentru ca mai târziu să nu trebuiască să luptați în munți și în păduri doar pentru dreptul vostru la viață, când autoritățile rusești vor începe următoarele valuri de mobilizare.

Ați crezut că vor lua doar 300 de mii de oameni? Cel care a început acest război nu se va opri la primul val de mobilizare, vor fi mai mulți. El va încerca să ia și alte vieți.

Lui nu-i pasă de oameni. Nu-i respectă nici pe cei vii, nici pe cei morți…Mii de cadavre ale soldaților ruși morți din diferite regiuni au rămas în Ucraina. Ele putrezesc pe câmpuri, sunt depozitate în morgi.

Cele care nu au fost arse chiar de către armata rusă. Singura armată din lume care poartă cu ea crematorii mobile pentru a se debarasa de trupurile soldaților săi căzuți la datorie atunci când are timp să o facă. Dar acum fuge atât de repede încât lasă în urmă și tancuri și MLRS-uri, nu doar trupurile morților.

Gândiți-vă doar la ce s-a ajuns! Suntem obligați să începem munca informativă pentru a transmite cetățenilor Rusiei, care sunt mobilizați acum, o teză specială: faceți-vă cel puțin un tatuaj cu numele și prenumele dumneavoastră, astfel încât să știm cum să vă găsim rudele atunci când veți fi ucis și nu veți avea la dumneavoastră nici măcar un semn de armată. Autoritățile rusești trimit oamenii în acest război fără tichete de armată, de multe ori fără documente! Fac acest lucru intenționat pentru a vă minți mai ușor cu privire la numărul real de oameni care mor aici. Aceasta este operațiunea lor specială. Operațiunea specială de minciună, teroare, exterminare a popoarelor indigene.

Rusia, împotriva propriilor săi cetățeni

În prima săptămână de mobilizare criminală, au fugit din Rusia mai mulți oameni decât cei pe care autoritățile ruse aveau de gând să-i trimită oficial la război. Și cum reacționează Kremlinul la acest lucru? Trimite trupe la granița Rusiei chiar împotriva cetățenilor Rusiei! Aceasta este o rușine! Iar minciuna cu niște referendumuri false, cu niște mărturisiri și anexări se va sfârși într-o rușine și mai mare pentru Rusia.

Nimeni nu trebuie să ia parte la un război rușinos. Daghestanezii nu trebuie să moară în Ucraina. Cecenii, ingușii, oseții, ciracii și orice alte popoare care au ajuns sub steagul rusesc. În total, aproape 200 de popoare diferite… Știți cine îi trimite în Ucraina. Cel care trimite vrea să le facă „cargo 200”.

Vreți asta? Vreți? Sunt sigur că vrei să trăiești. Sunt sigur că te-ai săturat să fii mințit. Sunt sigur că știi că e necesar să lupți acum!

Pentru ca cetățenii ruși să meargă la război, ei sunt împinși artificial în sărăcie. În împrumuturi. Oamenii sunt intimidați de represiuni, hărțuiți de propagandă. Puteți schimba asta. Trebuie doar să înțelegeți cine este un simbol real pentru voi, cine este un erou pentru voi, cine este mândria istoriei voastre și cine vrea doar să profite de voi.

Luptați! Și veți câștiga cu siguranță!