Infofinanciar > Lumea la zi > WhatsApp, lovitură pentru utilizatori! Peste 2 miliarde de oameni nu vor mai avea acces la aplicație
Lumea la zi

WhatsApp, lovitură pentru utilizatori! Peste 2 miliarde de oameni nu vor mai avea acces la aplicație

Whatsapp
Credit imagine: Capital.ro

Începând de marți peste două miliarde de utilizatori ai mesageriei WhatsApp nu vor mai putea folosi aplicația. Această veste vine odată cu anunțul făcut de companie cu privire la următorul update.

Odată cu o nouă actualizare, aplicația va fi incompatibilă cu mai multe versiuni mai vechi de Android și iOS. WhatsApp selectează acum tipurile de smartphone-uri pe care să le folosească.

Practic, utilizatorii vor fi siliți de companie să își schimbe telefonul pentru a putea utiliza în continuare serviciile oferite de aplicație.

Din 1 noiembrie, utilizatorii de smartphone-uri cu o vechime de peste cinci ani, dotate cu versiuni anterioare ale Android 4.1 și iOS 10 nu au mai avut acces la actualizările aplicației, dar au continuat să funcționeze, în ciuda unor disfuncționalități.

Lista telefoanelor vizate

Alte aproximativ 50 de modele de telefoane sunt vizate de marți. Acestea nu utilizează versiunea necesară de iOS sau Android și pur și simplu nu vor mai avea posibilitatea de a utiliza aplicația, dacă nu actualizează Android sau iOs.

Lista este următoarea: Apple iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Lenovo A820, ZTE V956, Huawei Ascend D2, Ascend G740, Ascend Mate, Faea F1, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Samsung Galaxy Trend II, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Xcover 2, Galaxy Ace 2, Galaxy Xcover, Caterpillar, Cat B15, Sony Xperia M, Wiko, Сіnk Fіve, Darknight, ТНL W8, ZTE Grand X, Quad v987, Grand Memo, Grand S Flex, LG Luсid 2, Optimus F7, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5 II Dual, Optimus L3 II, Optimus L7 II Dual, Optimus L7II, Optimus F6, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus F3Q.

Cei care vor să utilizeze în tontinuare Whatsapp va trebui să își actualizeze sistemul de operare, conform Le Figaro.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde de dolari A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018.