Infofinanciar > Info > O nouă cursă între iOS și Android! Ce categorie de utilizator de smartphone conduce mai bine
Info

O nouă cursă între iOS și Android! Ce categorie de utilizator de smartphone conduce mai bine

iphone-vs-android - sursa foto - playtech.ro
iphone-vs-android - sursa foto - playtech.ro

Când este vorba despre telefoane mobile, oamenii au două variante din care pot alege: fie cumpără un telefon Android din multitudinea de mărci și modele deja existente, fie își iau un iPhone. Acest lucru a dat naștere unor numeroase clasificări și comparații între utilizatorii acestor două feluri de telefoane, iar ultima dintre ele spune că posesorii de Android sunt șoferi mai siguri decât cei care au iPhone.

Studiul în urma căruia a rezultat această concluzie a fost făcut de Jerry, o platformă prin care se pot compara ofertele de asigurări. În realizarea acestui proiect au fost analizate obiceiurile la volan a peste 20.000 de șoferi din Statele Unite ale Americii, care au parcurs împreună distanța de 13 milioane de kilometri pe o perioadă de 14 zile. Pentru o precizie cât mai bună a studiului, rezultatele au fost clasificate în șase părți:viteză; viraje; condus în siguranță; accelerație; conducere neatentă și frânare.

Rezultatele cercetării

După adunarea rezultatelor, studiul a scos la iveală faptul că oamenii care au telefoane Android au reușit să fie mai buni decât cei cu iPhone la fiecare capitol. Diferențele cele mai mari au fost la aspectul conducere neatentă. Per total, scorul general înregistrat de utilizatorii Android a fost de 75, în timp ce posesorii de iPhone au obținut doar 69 de puncte.

Studiul a scos la iveală și alte lucruri destul de interesante. În cazul ambelor sisteme de operare, utilizatorii de smartphone care erau mai în vârstă, cu facultăți finalizate, care sunt căsătoriți și au o locuință au reușit să obțină scoruri mai mari față de ceilalți șoferi. Cercetarea realizată de platforma Jerry a arătat faptul că șoferii care sunt utilizatori de Android sunt mai conștiincioși și mai sinceri, astfel nu sunt atât de dispuși să se abată de la regulile de circulație. O predispoziție mai mare pentru încălcarea normelor, după cum spune și studiul, o au posesorii de iPhone.

Explicațiile oferite arată faptul că un utilizator de telefon Apple este mai predispus să se emoționeze, în comparație cu un utilizator de Android. Acest lucru este sursa unui comportament imprevizibil și lipsit de consistență.

De-a lungul existenței celor două tabere din lumea telefoanelor inteligente au existat numeroase comparații și întreceri între utilizatorii de iOS și cei care folosesc telefoane care merg pe Android. Mulți oameni care susțineau unul dintre sistemele de operare aveau de foarte multe ori tendința de a nega, parțial sau total, atuurile celeilalte platforme.

Pe parcursul timpului s-au studiat și comparat diverse aspecte ale vieții umane, pe lângă modul în care utilizatorii de smartphone-uri conduc. Alte studii au vrut să afle dacă posesorii de iPhone sunt mai inteligenți deccât cei de Android; care dintre cele două categorii de utilizatori este mai inteligentă și care este un partener mai bun într-o relație dintre un om cu iPhone și cineva cu un dispozitiv Android.