Infofinanciar > Lumea la zi > Volodimir Zelenski nu vrea să negocieze pacea! „Nu avem încredere în Vladimir Putin”
Lumea la zi

Volodimir Zelenski nu vrea să negocieze pacea! „Nu avem încredere în Vladimir Putin”

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, sursa foto playtech.ro
sursa foto: playtech.ro

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că nu poate vedea în prezent un scenariu în care să se întâlnească cu Vladimir Putin în ceea ce privește negocierile cu partea rusă.

Întrucât Vladimir Putin „nu-și ține promisiunea”, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, „nu avem nicio încredere” în el.

Volodimir Zelenski nu are încredere în Vladimir Putin

„Nu avem încredere în el. Rusia trebuie să părăsească teritoriul nostru. După aceea, vom fi bucuroși să ne realiem instrumentelor diplomatice. Pentru a face acest lucru, putem găsi orice format cu partenerii noștri, imediat după aceea”, a precizat Zelenski. Luptele intense din Bakhmut, care, potrivit lui Zelenski, vor crea o „cale deschisă” pentru ca soldații ruși să acapareze locuri cruciale dacă vor reuși să cucerească orașul asediat din estul țării, l-au determinat pe liderul ucrainean să facă aceste comentarii într-un interviu acordat miercuri seară la CNN, citat de The States Man.

Președintele Ucrainei a vorbit, de asemenea, cu CNN despre modul în care războiul, care se află deja în al doilea an, îl afectează pe el și familia sa. „Fiica mea s-a înscris la universitate iar fiul meu merge la școală în Ucraina. Amândoi sunt în Ucraina. Sunt la fel ca alți copii ucraineni. Trăim în sunetul sirenelor. Ne dorim victoria. Nu vrem să ne obișnuim cu războiul, dar ne-am obișnuit cu provocările. Toată lumea vrea un singur lucru – să se termine războiul”, a spus Zelenski.

Avioanele occidentale, cheia succesului Ucrainiei

În interviul acordat lui Wolf Blitzer, președintele ucrainean a menționat reticența americană de a trimite avioane de luptă la Kiev. De asemenea, el și-a exprimat aprecierea pentru recenta călătorie a vicepreședintelui american Joseph Biden la Kiev. „Este un semnal important pentru întreaga lume că SUA ne sprijină. Și eu apreciez că Statele Unite cred că vom învinge”, a estimat Volodimir Zelenski. 

„Problema avioanelor de luptă este dificilă. Așteptăm ca această decizie să fie luat. Avem cu adevărat nevoie (n.r. de avioane) și chiar facem apel la președinte ca ei (n.r.americanii) să poată începe să antreneze piloții ucraineni, iar președintele Joe Biden mi-a spus că se va lucra la asta… Cred că Statele Unite ne vor da posibilitatea de a ne apăra cerul”, a mai spus Zelenski, insitând pe faptul că avioanele occidentale sunt esențială pentru succesul Ucrainei în conflictul militar.

Potrivit CNN, care citează mai multe persoane care cunosc direct situația, autoritățile americane se consultă în prezent cu piloții ucraineni care locuiesc în SUA pentru a estima cât timp le-ar lua să se antreneze pentru a pilota avioane de luptă americane, inclusiv F-16. Doi piloți ucraineni sunt în prezent evaluați în simulatoare de zbor la o instalație militară americană. „Nu există noutăți de furnizat în ceea ce privește avioanele F-16 pentru Ucraina, și nu există planuri imediate de a crește numărul de piloți ucraineni în SUA”, a declarat un oficial american.